Новият капитан на националния отбор на Франция по футбол Килиан

...
Новият капитан на националния отбор на Франция по футбол Килиан
Коментари Харесай

Килиан Мбапе: Гризман е разочарован, че не стана капитан на Франция

Новият капитан на националния тим на Франция по футбол Килиан Мбапе даде обещание, че се отнася отговорно към новите си отговорности.

" Добрият капитан е състезател, който е извърнат на първо място към тима. Той би трябвало да бъде обединител и да поведе другите след себе си. Това зависи от характера на всеки. Аз ще съм извърнат към другите. Нямам огромен опит като капитан и има значими играчи в отбора. Нямам предпочитание да вземам решение, да се натрапвам, а да дам опция на другите да се проявят. Ние сме обединена група и сме го доказвали в огромните си мачове ", сподели нападателят на Пари Сен Жермен на конференция на националния отбор.

" Аз няма да се трансформирам. Думата ми се чува в съблекалнята. Трябва да мислим за колектива, би трябвало да имаме обща цел ", добави той.

" Говорих с Антоан (б. а. - Гризман). Той беше отчаян, че не е капитан и това е обяснимо и обикновено. Това е предстояща реакция. На негово място щях да отвръщам по същия метод. Той е дест години в тим, може ми е най-важният състезател в ерата на Дидие Дешан. Но аз няма да съм над него в йерархията. Той има опит, който аз нямам. Антоан е почитан и обичан от всички. Ще бъде тъпо да не използваме опита му и насладата му от живота. Ще се държим ръка за ръка, с цел да печели Франция ", даде обещание Мбапе.

" Аз съм капитан на страната ми, това е сбъдната фантазия. Бях доста удовлетворен, когато ми заяви треньорът. Но това е нова отговорност. Няма да си вкарам в допълнение напрежение, това няма да промени метода ми на игра ", сподели още той.

" Всеки може да бъде капитан съгласно личността си. Аз не съм като Юго (б. а. - Лорис) и той не е като мен. Всеки е разчине капитан и аз ще бъда друг. Не мисля, че треньорът ме уточни за капитан с вярата да върша същото като Юго ", приключи Килиан Мбапе.

Автор: Христо Бонински/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР