Новият капитан на България за „Купа Дейвис“ Теодор Бачев вярва,

...
Новият капитан на България за „Купа Дейвис“ Теодор Бачев вярва,
Коментари Харесай

Теодор Бачев: След 51 години в тениса и дълъг опит като треньор мога да бъда полезен

Новият капитан на България за „ Купа Дейвис “ Теодор Бачев има вяра, че може да бъде потребен за отбора с опита си.

Той ще дебютира на кормилото на мъжкия народен тим по тенис в семейството на Мексико на 5 и 6 март на твърдите кортове в зала „ София “ в мача от Световна група II на мъжката отборна конкуренция.

„ Смятам, че след 51 години в тениса и дълъг опит като треньор мога да бъда потребен. За капитанът е значимо да оказва помощ в тактическо и психическо отношение. Ние няма да се учим занапред по време на лагера да играем тенис. Момчетата са експерти и знаят по какъв начин да го вършат. С опита си и триумфите ми мисля, че мога да съм потребен “, съобщи Бачев в изявление за формалния уебсайт на БФТ.

Помощник на експерта ще бъде различен някогашен национал Валентин Димов.

„ Валентин Димов ще работи с мен. С него ще работим дружно по време на лагера. Целта ни е първо момчетата да са здрави, да се опазят и да бъдат подготвени душевен за осъществяване на поставената задача. Аз персонално считам, че да играят вкъщи значи в допълнение натоварване. И че възможната липса на аудитория ще е в тяхна изгода, тъй като по този начин се отстраняват някои външни дразнители, детайли, които могат да ги разсеят “, сподели Бачев.

„ Надявам се да бъда признат добре. Моята визитка е задоволително влиятелна и хората от кухнята ме познават. Постиженията в кариерата ми са в моя изгода, а не против мен. Въпреки че тенисът е мощно самостоятелен спорт, който действително не основава другари, моето верую е обединяването. Момчетата демонстрираха взаимност по време на присъединяване си на ATP Cup и с сътрудника Валентин Димов ще се постараем това да продължи и за „ Купа Дейвис “ “, добави той.

Бачев към този момент е добил обща визия на качествата на противника Мексико.

„ За момента знаем главното: обичат да играят на червени кортове, израснали са на тази настилка. Факт е, че като ранкинг са зад нашите съществени играчи, само че в „ Купа Дейвис “ слаби играчи няма. Всеки мач може да бъде изгубен, всеки мач може да бъде и извоюван. Зависи от моментното положение. На книга фактът, че ще се играе на бърза настилка би трябвало да е преимущество за нас. Въпреки че някои от нашите играчи се усещат по-добре с по-бавни топки и на по-бавен корт “, съобщи Бачев.

Селектираните в тима ще се готвят за срещата с къс лагер в София, а новият капитан е обезпокоен от дребното време за акомодация към настилката в залата.

„ Времето за реакция ще е доста снижено, отскокът на топката е различен. Бих предпочел да имат повече време за преход, само че момчетата са експерти “, сподели той.

Двубоят против Мексико ще бъде в съкратения двудневен формат.

„ Аз персонално го избирам, тъй като смъква напрежението. Всичко свършва по-бързо и двойките може да са решаващи. Говорейки за двойките, върху това също ще обърнем съществено внимание на лагера. Моите триумфи са точно в карето, а и въпреки в друга възрастова група не преставам да се състезавам в него и мисля, че имам с какво да оказа помощ. Ще изпробваме разнообразни комбинации. За момента нямаме корав вид за двойката, ще решим в дните преди дуела “, разяснява Бачев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР