Новият Jaguar I-PACE е първия премиум електрически SUV автомобил в

...
Новият Jaguar I-PACE е първия премиум електрически SUV автомобил в
Коментари Харесай

Jaguar I-PACE - автомобилът, който покори Европа и света

Новият Jaguar I-PACE е първия премиум електрически SUV автомобил в света. Той е творбата на изкуството, което всички чакаха – първокласен, образован и безвреден.
Грациозната кола съвършено съчетава динамичността на състезателен автомобил с модерните технологии от бъдещето. А признанието за Британския ягуар е повече от изрично - 70 влиятелни интернационалните награди единствено за няколко месеца от формалното му показване до момента. Перлите в короната от оценки са " Световен автомобил на 2019 ", " Най-добър дизайн в света ", " Най-екологичен автомобил в света ", " Европейски автомобил на годината ", " Най-добър автомобил на годината в Германия, Норвегия и Англия ".

" Докато другите компании единствено приказват за бъдещето, Jaguar към този момент го гради. С нулеви излъчвания въглероден диоксид и без твърди частици новият I-PACE ни доближава по впечатляващ метод към визията на Jaguar за чисто, безвредно и стабилно бъдеще ", акцентира основният изпълнителен шеф на Jaguar Land Rover Ралф Шпет.
Безспорно усещане в Jaguar I-PACE прави котешката му издръжливост - той е кадърен на преход от 470 километра със единствено едно зареждане на батерията. Тя е литиево-йонна, с потенциал 90 кВ/ч. Същата тази батерия може да бъде заредена от 0 до 80% за тъкмо 40 минути чрез специфичните електрически станции, които обезпечават непрекъснат ток от 100 Kw. В България към този момент има над 130 зарядни станции, като броя им непрекъснато нараства. Батерията на новият I-PACE може да бъде заредена и чрез най-обикновен контакт от стената у дома, който дава изменчив ток от 7 Kw. Необходими са малко над 10 часа, за зареждане на 80%, в случай че батерията е била изцяло изтощена. Това дава опция колата да бъде умерено заредена през нощта, до момента в който почиваме. Груби калкулации демонстрират, че за 1 година при 25 000 изминати километра бихме икономисали 6 000 лева от разхода на ток по отношение на дизелов елемент на автомобил със същите параметри.
Новият I-PACE се задвижва от 2 електрически мотора, напълно създадени от Jaguar, които завоюваха наградата за най-хубаво задвижване на публично награждаване в Щутгарт. Те са ситуирани надлежно върху предната и задната ос, предоставяйки впечатляваща мощност от 400 к.с. и 696 Nm въртящ миг. С тях I-PACE е в положение да форсира от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,8 секунди. Чистокръвният " британец " се предлага с AWD задвижване, което обезпечава съвършено сцепление върху всевъзможен тип настилки. Батерията е ситуирана централно сред двете оси и разрешава идеалното систематизиране на тежестта 50:50 с доста невисок център на тежестта.

По отношение на дизайна едно е несъмнено – на пътя няма да има различен сходен автомобил, който наподобява или се кара като I-PACE. Елегантният му, сходен на купе контур, е повлиян от супер автомобила първообраз JAGUAR C-X75. Плавните и изчистени линии на купето акцентират неговия темперамент на първокачествен артикул, до момента в който нападателната предна решетка подсказва за смелост и мощност под капака на автомобила. За да има има съвършеното комбиниране сред изстудяване и аеродинамика, ребрата на предната решетка се отварят за изстудяване на мотора, а след това се затварят при потребност.
Интериорът е изкусен до съвършенство. Всички точки на досег в купето са самостоятелно проектирани за оптимален комфорт и приятност за водача и возещите се. И макар че е привидно дребен SUV автомобил, в действителност мястото в купето е изцяло сравнимо с това на огромните SUV коли. Под задните седалки има свободно място за предпазване на преносим компютър, таблет, книга или други скъпоценни движимости. Багажникът също впечатлява с пространство – 656 литра. Когато задните седалки в автомобила се прегънат, това пространство се усилва на 1453 литра.

Jaguar I-PACE основава бъдещето с новаторска Electric Vehicle навигационна система, която прави оценка топографията на маршрута до дестинацията и данните от предходни пътувания, в това число и жанр на шофиране, с цел да пресметна до оптималната акуратност вероятен пробег и статус на батерията. Новият Jaguar I-PACE се предлага с новаторска осведомително развлекателна система Touch Pro Duo, която се състои от 12.3 “ екран за лидера с висока резолюция и 2 тъчскрийн екрана на централната подпора надлежно 10 и 5 инча.
Новият Jaguar I-PACE се предлага в България с 3 равнища на съоръжение – S, SE и HSE. Изборът на цветове и джанти е доста необятен - 12 цвята и 9 типа джанти. По отношение на интериора клиентите ще избират сред 5 типа седалки и 5 разнообразни цвята на интериора. Цената на автомобила стартира от малко над 150 000 лева с включено Данък добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР