Новият изпълнителен директор на ЦСКА – Стоян Орманджиев, даде първата

...
Новият изпълнителен директор на ЦСКА – Стоян Орманджиев, даде първата
Коментари Харесай

Орманджиев: Бюджетът на ЦСКА може само да расте, фондацията е с ясни идеи

Новият изпълнителен шеф на ЦСКА – Стоян Орманджиев, даде първата си конференция като началник на „ алените “. Новият началник на столичани разяснява бъдещия градеж на стадион „ Българска войска “, своята визия за клуба и кой го е поканил да стане шеф. Орманджиев изясни и своите функционалности в ЦСКА. Той добави, че фондацията, която ще съставлява в собствеността на отбора напълно скоро ще открие и собствен уебсайт.

„ Нека се показва – Стоян Орманджиев съм, на 37 години, фамилен, с две дечица. Няма да укривам, че се вълнувам доста. Не се гордея доста с кариерата си на футболист. Дано обаче имам мотив за горделивост като началник “.

„ Тепърва ще се срещам със структурата на клуба. Надявам се да бъда потребен със своята експертиза. Надявам се Фичо да ми помогне. В последните години работех като футболен сътрудник. Но Лъчо Танев ми даде увещание, че съм подготвен да направя идната стъпка в моята кариера. Хареса ми това, което Фичо сподели, че в ЦСКА има работа “.

„ Съвпадат нещата, да. Идеите на фондацията са доста съществени и доста положителни. Аз давам отговор за Фонд Спорт. Тепърва обществеността ще се среща с нашата активност. Какво по-добро от това нашият първи план да е обвързван с ЦСКА? Насочени сме и към други сходни планове. За нас ЦСКА е ракета-носител. Това е най-популярният и различим клуб “.

“Доколкото знам логото на букмейкъра продължава да седи на фланелката. Тепърва ще преглеждаме и рекламните контракти. За да може ЦСКА да построи стадион, да има добър тим и школа, да има добра физиономия, съвременна, основополагащо за това е стадионът. Бюджетът няма по какъв начин да се понижава, а единствено да се усилва “.

„ Първо, за моите функционалности в ЦСКА – равни на тези на господин Филипов. Имаме равни пълномощия. Нашата работа е ежедневна. Ще се занимаваме с всички процеси. Клубът няма кой знае какъв брой да се промени – няма сензации и фойерверки. Клубът се ръководи добре, стадионът е добит. Отборът е преди всичко. Нямаше по какъв начин да откажа. Всичко, което е ежедневна работа ще се следи – играчи чартърен ще се наблюдават. Ще има човек и от фондацията, обвързван със строителните действия, защото нямам знания. Поканиха ме от фондацията, откакто към този момент имаха сделка с ЦСКА и семейство Ганчеви. Така е другояче писмено – 40% за фондацията, 40 за Ганчеви и 20 за Христо Стоичков. За мен беше ясно, че фондацията е мястото, където мога да се развъртвам. А за ЦСКА – несъмнено “.

„ Нещата се случват много динамично. Фондацията приготвя и собствен уебсайт. Учредител и създател на фондацията е Данаил Илиев. Той ме предложения. Сериозен човек, сериозен предприемач. Допаднахме си много бързо. Имаме много обща визия. Една фондация се финансира от дарения, от донори. Футболът е доста пари, склонен съм. Но е и съидейници, хрумвания, хора, които знаят по какъв начин да си развият бизнеса до върха “.

„ Филип Филипов е във вътрешността в нещата. Не знам дали загатнах, че ми е бил помощник-треньор. Ще вляза в час и той ще ми побутва едно рамо. Аз обичам да работя с хора като него – спокойни, диалогични, уравновесени. Отборен състезател съм. Не желая моята персона да е съществена тематика на конференцията. На погребението на Петър Жеков се срещнахме с Румен Пайташев. Питах го какъв брой са семействата, които имат три генерации в даден клуб. Затрудни се да каже, а за мен това е горделивост. Надявам се да не изложа семейството, въпреки че отново стана малко прочувствено. В прелестна връзка съм с Дани Ганчев, цялата фамилия Ганчеви ме посрещна доста топло. Дани има голямо предпочитание да си приказваме за футбол. Около него има и досат по-млади хора, с които се усещам в свои води. Даже с Дани и Фичо най-вече си приказваме за футбол “.

„ Има накъде клубът да се развива. Моите планове са да оказа помощ с отзиви, познания, рекомендации. Моето въздействие има индикатори, по които ще се мери. Освен стадиона, музеят би трябвало да стане забележителност. Едва побира купите. Трябва да е място, до което стигаш като забележителност. В парка би трябвало да е място за отдих, в случай че си в България като екскурзиант, да можеш да напишеш, в някоя апликация, че е съвременно, забавно. Да видиш спортно-технически състав, управление, история. Хората да се снимат, да се радват, че са били тук. Говорим за стадион в центъра на града. Много ми е предписание усещане, като виждам порцесите, че нещо не можело да стават. Дайте да приказваме по какъв начин нещата стават. Как да се получат нещата, това е сложното “.

„ Министър Весела Лечева също обобщено го сподели – страната не би трябвало да пречи. Не желая да влизам в спекулации. Процесът не е лек, само че нас няма какво да ни спре. Пречките към този момент се прескачат. Всички имаме изгода един стадион да стане, колкото може по-бързо “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР