Новият изпълнителен директор на Булгаргаз“ Людмил Йоцов не вижда проблем

...
Новият изпълнителен директор на Булгаргаз“ Людмил Йоцов не вижда проблем
Коментари Харесай

Новият шеф на „Булгаргаз“ не вижда проблем бившата му компания да купува газ

Новият изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов не вижда проблем в това, че компанията, за която е работил, преди да заеме поста, е измежду купувачите, купили газ на борсата при покупко-продажбите от последните дни.

Той участва на съвещанието на парламентарната енергийна комисия, на която трябваше да даде уточнения за покупко-продажбите от последната седмица, за които се появиха подозрения, че са осъществени непрозрачно и избрани търговци са били осведомени авансово.

Заседанието на комисията бе засекретено с аргумента, че има поверителна информация, а ДАНС и енергийният регулатор са почнали инспекция.

Слез съвещанието новият изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов отхвърли да назове фирмите, които са купили газ на борсата, само че призна:

„ Осем компании са, това е комерсиална загадка, там има конфиденциални клаузи. “

Запитан дали измежду купувачите е компания, за която е работил, той отговори:

„ Казах – да, само че не за обилни количества, а минимални. Не е спор на ползи, за какво да е спор на ползи, това е неизвестен сегмент. Единственото, което мога да направя, с цел да не търгувам с тази компания, е да забраня търговията с нея  – „ Булгаргаз “ изобщо да не търгува с нея “.

Казаното от Йоцов разяснява и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„ Хубаво е да разберете коя договорка на каква цена е подписана, тъй като това също е забавна информация. За страдание, не мога да ви кажа повече. Ние не можем да разберем кой е взел трохите, а се надяваме да разберем кой се бута да изяде баницата. Да работиш до четвъртък  в една компания, в петък да станеш началник на държавно сдружение и в същия ден да продадеш газ на личната си компания, в която си работил. Това на вас не ви ли се коства ненормално също? “

За цените, по които са подписани въпросните покупко-продажби, изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Людмил Йоцов съобщи:

„ Булгаргаз “ не е дал тази цена от 150 лв. за евро. Офертата не я върша аз. Прави я индивидът, служителят на „ Булгаргаз “, който е акредитиран да търгува на борсата. Това несъмнено не е изпълнителния шеф. Това е оперативна автономия, негова. Аз не мога да му се греша. По принцип не е на мое послушание. Има си началници на отдели, има шеф на дирекция “.

От своя страна Делян Добрев уточни:

„ Моята прогноза е, че до края на годината делът на „ Булгаргаз “ ще остане на половина, както и обществото ще заплати евентуално с сред 250 и 500 милиона лв. повече за газ “.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Юлияна Корнажева.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР