Новият изкуствен терен на стадион "Христо Ботев" в Благоевград е

...
Новият изкуствен терен на стадион "Христо Ботев" в Благоевград е
Коментари Харесай

В Пирин вече се радват на нов изкуствен терен

Новият неестествен терен на стадион "Христо Ботев " в Благоевград е подготвен и пуснат в употреба, оповестиха от Пирин. Две дребни стадиони за тренировки в неприятно време, с обща повърхност 2000 кв. метра, към този момент са изцяло подготвени, след слагането на последния пласт антишокови гранули.

Изкуствената трева е от най-високо потомство белгийски артикул, покриващ стандартите на ФИФА и УЕФА, допълват от футболния клуб. Терените ще се употребяват главно и за заниманията на вратарите от школата на Пирин. Тренировъчната зона е построена напълно със лично финансиране и е на стойност 110 хиляди лв..

Обновяването на стадиона стартира преди няколко месеца и досега е изработен главен ремонт на тоалетните при основния вход, ободряване на спортното оборудване и главен ремонт на третия етаж на административната постройка, където ще бъдат открити нови офиси и зали за личния състав и състезателите. От футболния клуб допълват, че са поръчани 1600 седалки за стадиона, следва ремонт и на останалата част на административната постройка, както и ремонт на съблекалните и възобновяване на фасадата.

От пресслужбата на "орлетата " допълват, че в паузата на полусезона се планува цялостна замяна на оградите на стадиона и пренасяне на аварийните скамейки. Предстои отделяне на зона за достъп на хора с увреждания, която ще бъде против бранш А, в резултат на изпратено наставление за ред, сигурност и достъп до стадионите, лицензирани за професионален футбол от Българския футболен съюз.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР