Новият италиански премиер Марио Драги се изказа в подкрепа на

...
Новият италиански премиер Марио Драги се изказа в подкрепа на
Коментари Харесай

Новият премиер на Италия подкрепя укрепване на диалога с Русия

Новият италиански министър председател Марио Драги се изрече в поддръжка на укрепването на разговора с Русия. Той разгласи това по време на програмната си тирада в Сената (горната камара на италинския парламент) преди гласуването на доверие на държавното управление му, съобща Askanews.

" Италия ще укрепи механизмите за разговор с Руската федерация. Ние следим със угриженост какво се случва в тази и други страни, в които се нарушават правата на индивида ", сподели Драги и добави: " Наблюдаваме със угриженост повишаването на напрежението в Азия към Китай. "

Той означи, че интернационалните връзки на неговото държавно управление ще бъдат построени върху " мощен ангажимент към европейските и трансатлантическите съюзи ".

В същото време Драги означи смисъла на двустранните и многостранните връзки.

" За Италия е значимо да укрепи стратегическите връзки с Франция и Германия, както и със страни, с които имаме общи ползи в Средиземноморието, в това число проблематични въпроси в региона на екологията и миграцията. Това са Испания, Гърция, Малта и Кипър ", добави министър председателят.

" Ще способстваме и по-тесен разговор сред Европейски Съюз и Турция, нашия сътрудник и съдружник в НАТО ", уточни още Драги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР