Новият испански премиер Педро Санчес назначи астронавт за министър на

...
Новият испански премиер Педро Санчес назначи астронавт за министър на
Коментари Харесай

Първият испанец, летял в Космоса, ще бъде министър на науката в новия кабинет

Новият испански министър председател Педро Санчес назначи астронавт за министър на науката в кабинет, доминиран от дами, съобщи " Гардиън ".

Санчес разгласи, че Педро Дуке, 55-годишен деец от две галактически задачи (за пръв път през 1998 и след това още веднъж през 2003 г.), ще работи като министър на науката, нововъведенията и университетите в новата му администрация. Той е първият испанец, летял в Космоса.

Долорес Делгадо, която е прокурор, специализиращ в човешките права и терористичните случаи, ще бъде министър на правораздаването.

Кармен Калво, някогашен министър на културата, ще бъде вицепремиер и министър за равенството, а Надя Калвиньо, сега общоприет шеф за бюджета в Европейската комисия, ще дава отговор за стопанската система.

 Педро Санчес
© Reuters

Педро Санчес

Родената в Барселона Меричел Батет ще бъде натоварена с каталунската рецесия в новата си роля на териториален министър, а някогашният ръководител на Европейския парламент Жозеп Борел ще дава отговор за външната политика. Борел, който е роден в Каталуня, е неприкрит критик на каталунската самостоятелност.

Очаква се в кабинета да има девет дами и трима мъже.

Санчес съумя да смъкна консерватора Мариано Рахой от власт посредством избор на съмнение предходната седмица. След като през вчерашния ден се отдръпна от лидерския пост в Народната партия, по-рано през днешния ден Рахой разгласи, че напуща дефинитивно политиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР