Новият iPhone 14 Pro може да получи функцията Always On ...

Новият iPhone 14 Pro може да получи функцията Always On

Новият iPhone 14 Pro може да получи функцията Always On Display?

Новият iPhone 14 Pro може да получи функционалността Always On Display? В актуализацията се чака да има модифицирана система за известяван, а известията може да получат функционалности, сходни на тези на обществените мрежи Препоръчай (0)
Предстои формалното показване на новите версии на операционните системи на Apple за iPhone и iPad. На 6 юни 2022 година компанията обичайно ще показа най-важните функционалности по време на основна лекция на конференцията за разработчици WWDC 2022, преди те да бъдат предоставени като бета версии за разработчици и любопитни консуматори през идващите месеци, а по-късно да се появят на всички съвместими устройства през септември.

Вече се популяризират първите известия за новите функционалности на версиите на операционната система. Те не демонстрират сериозен редизайн, какъвто Гугъл показа с Android 12 през 2021 година, а вместо това се допуска, че на доста места ще има рационални усъвършенствания.

iOS 16 евентуално с „ нови способи на взаимоотношение “

Ако се има вяра на нормално добре осведомения софтуерен публицист от Bloomberg Марк Гърман, iOS 16 няма да получи образен редизайн, само че идната версия ще получи доста усъвършенстване във връзка с функционалностите. Гърман приказва за „ обилни усъвършенствания във всички области ".

Наред с други неща, в актуализацията се чака да има модифицирана система за известяван. Въпреки че Apple неведнъж е правила промени, те към момента не са толкоз положителни, колкото в Android. Но може би това скоро ще се промени.

Освен това Гърман споделя за новите варианти за взаимоотношение в iOS 16. За страдание, мненията му не са изцяло ясни, само че се допуска, че той може да има поради въвеждането на интерактивни уиджети. Възможно е да се сътвори музикален уиджет, който да се употребява за ръководство на възпроизвеждането на музика, или уиджет за лист с покупки, който можете да отметнете непосредствено на началния екран.

iOS 16 евентуално ще обезпечи постоянно Always On Display за iPhone 14

Все още не е несъмнено дали Apple ще вкара дълго чаканата функционалност Always On Display с iOS 16. Журналистът на свободна процедура Макс Вайнбах бе получил информация за тази функционалност в навечерието на представянето на iPhone 13. Според отчета дисплеят на iPhone може да демонстрира часа, датата и новите известия в режим на подготвеност. Репортерът на Bloomberg Гърман също подхрани слуховете с въвеждането с iOS 16 в края на май 2022 година, т.е. няколко дни преди оповестяването на главната актуализация на операционната система.

Междувременно функционалността ще бъде извънредна за моделите iPhone 14, които ще се появят на пазара през есента. Това ще се случи с помощта на смяната на ProMotion технологията на екрана, която сега поддържа адаптивна периодичност на освежаване от 10 до 120 Hz. С смяната долната граница ще стане 1 Hz, което ще разреши на Apple да предложи функционалността Always On Display, твърди Гърман. Компанията към този момент предлага тази алтернатива в своите часовници от Apple Watch Series 5 насам, само че към момента не е налична за iPhone.

Промените в iOS 16 ще разрешат на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да понижават доста честотата на освежаване на заключен екран и да демонстрират информация като час, дата и вести. Според американския публицист функционалността е била планувана още за миналогодишните модели iPhone 13, чиито Pro разновидности получиха LTPO екрани с капацитет да я поддържат, само че ProMotion технологията не е била подготвена.

Така излиза, че Always On Display ще бъде показан единствено за по-скъпите Pro версии на iPhone 14, въпреки че тази функционалност от години е налична и в по-ниския клас на смарт телефоните с Android.

Според Гърман Apple може да вкара още значими усъвършенствания за изводи екран: Наред с други неща ще има тапети с благоприятни условия на уиджети, а известията може да получат функционалности, сходни на тези на обществените мрежи.

iPadOS 16 с нов „ мултитаскинг режим "?

За iPadOS 16 Apple наподобява вкарва нов режим на мултитаскинг (изпълнение на доста задания едновременно), за който оповестява разработчикът Стив Троутън-Смит. Той заяви в Twitter, че Apple е добавила нова инфраструктура в WebKit, която може да вкара нов плъзгач, допускащ свободно оразмеряване на прозорците на приложенията.

По-нататък той написа, че режимът за приложения може да се включва и изключва. „ Бих могъл да си показва нещо сходно на "таблетния режим " на Windows 10 ", споделя Трутън-Смит. Този режим на Windows може да се превключва когато и да е, с цел да се преструктурира потребителският интерфейс за работа със сензорни устройства, както и за такива, ръководени с мишка и клавиатура.

„ Ако в действителност тръгнат в тази посока с iPad, това ще даде опция за напълно нови форм-фактори за iPadOS ", разсъждава още разработчикът. По този метод Apple може да осъществя по-големи iPad-и, лаптопи и настолни компютри с iPadOS и други От известно време се носят клюки за по-големи iPad-и и сгъваеми ноутбуци. Освен това концепцията на Марк Гърман за „ професионален режим " за iPad, която той стартира преди месеци, в този момент може би получава отчасти удостоверение.

iOS 16: „ Свежи " приложения на Apple и нови здравни функционалности

Гърман споделя и за преобразяването на личните за Apple приложения. Режимът за фокусиране, въведен с iOS 15, също ще бъде усъвършенстван с iOS 16, както оповестява 9to5Mac. Функцията работи като самобитен персонализиран режим „ не безпокойте ", който ви разрешава да задавате разнообразни профили за разнообразни действия, като работа, развлечение, фитнес и други За страдание, не е ясно каква е съответната смяна.

Конкретните детайлности за хипотетичните идни функционалности на приложението Health са също толкоз малко. Твърди се обаче, че с iOS 16 приложението ще получи усъвършенствания в наблюдението на съня и ръководството на приема на лекарства. Наред с други неща Apple създава инструмент за ръководство на медикаментите, с който потребителите могат да сканират таблетите си в приложението посредством код. Въпреки това е малко евентуално първата версия на приложението да съдържа всички планувани функционалности. Освен това в приложението Health ще бъдат добавени нови функционалности за здравното положение на дамите.

Говори се също, че с iOS 16 в iPhone може да бъде добавено различаване на произшествия. Apple може да интегрира това в watchOS 9. Функцията ще работи сходно на тази за разкриване на произшествия, въведена с watchOS 7. Новата функционалност ще може да разпознае автомобилна злополука, като записва неочаквана, мощна смяна в посоката на придвижване или скоростта.

Кои iPhone-и ще могат да получат iOS 16?

С iOS 16 Apple може да пенсионира някои по-стари устройства, като им откаже актуализация до новата версия на операционната система. В предходни години производителят беше дал на всички модели, които бяха с iOS 13, и актуализациите до iOS 14 и 15. С iOS 16 обаче iPhone 6s и iPhone SE от 2016 година може да отпаднат от листата.

Според по-стари спекулации Apple евентуално ще отдръпна поддръжката за всички модели iPhone с чипове A9 и A9X. Що се отнася до iPadOS 16, освен iPad 5, iPad Mini 4, iPad Air 2, само че и първото потомство iPad Pro с 12,9- и 9,7-инчови екрани от 2015 година се чака да останат с iPadOS 15.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg