Новият ID.4 се представи впечатляващо в теста за безопасност Euro

...
Новият ID.4 се представи впечатляващо в теста за безопасност Euro
Коментари Харесай

Колко безопасно е най-новото VW?

Новият ID.4 се показа впечатляващо в теста за сигурност Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Първият стилен SUV на марката Volkswagen, употребяващ софтуерната основа на новаторската модулна платформа за модели с електрическо задвижване (MEB), бе отличен с оптималната оценка от пет звезди.

Специалистите дадоха на ID.4 позитивни оценки по всички критерии - за отбрана на възрастните пасажери, на децата в автомобила и на уязвимите други участници в придвижването, както и във връзка с равнището и опциите на асистиращите системи в новия модел.

Оценката на отбраната на възрастните пасажери се основава на редица фактори, измежду които сигурността при насрещен удар, непряк удар и предотвратяването на резултата на камшичния удар при конфликт откъм гърба. Въз основа на тези краш проби, както и на оценката на ограниченията за обезпечаване на допустимо най-бързи ограничения по изваждането и спасяването на потърпевшите при пътнотранспортни катастрофи, ID.4 реализира 93% от оптималните точки във връзка с отбраната на лидера и възрастните пасажери в автомобила.

Определеният от експертите резултат от 89% във връзка с отбраната на децата на борда също е доста добър. Тези оценки се основават на три значими критерии. Освен степента на отбраната, обезпечена от системите за обезопасяване на децата при положение на преден или непряк удар, оценката на резултатите от теста включва и опциите за инсталиране на детски столчета с разнообразни размери, както и качествата на особеното друго съоръжение, което автомобилът предлага за безвреден транспорт на деца.

В допълнение към оценката на отбраната на пасажерите в транспортните средства, Euro NCAP изследва и способността на системите за автоматизирано спешно прекъсване AEB да защитят други уязвими участници в придвижването като пешеходци и велосипедисти при положение на иден конфликт. Специалистите на самостоятелната организация придават изключително значение на включените в общоприетото съоръжение асистиращи системи. Едно от позитивните качества на ID.4 е фактът, че всички разновидности на оборудването включват общоприетоо система за предизвестие при несъзнателно овакантяване на лентата Lane Assist и помощник за спешно прекъсване Front Assist.

Новият ID.4 е оборудван и с централна въздушна възглавница за предните седалки, която може да помогне за понижаване или в най-хубавия случай за цялостно попречване на контузиите в резултат на вероятния контакт сред главите на лидера и неговия сателит начело при положение на непряк конфликт, да вземем за пример.

Car2X е друга технология, с която са оборудвани всички ID.4, предлагани на пазара. Тя разрешава на новия модел да обменя информация за видяни рискове на локално равнище с останалите транспортни средства и с пътната инфраструктура чрез безжичния стандарт за транспорт на данни WLANp. Още през месец март 2020 година Euro NCAP отличи новаторската функционалност за предизвестие за рискове Car2X с премията Advanced Award в символ на самопризнание за авангардното софтуерно съоръжение.

Със своя резултат от 85% от оптималния брой точки, изцяло електрическият SUV модел на Volkswagen показва чудесно показване и в категорията Safety Assist. Резултатът в категорията за отбрана на пешеходци и велосипедисти е 76%. Петте звезди за новия ID.4 са блестящо продължение на историята на триумфа на Volkswagen в тестванията Euro NCAP където напълно неотдавна, през месец октомври 2020 година компактният ID.3 също получи най-високата оценка във връзка с сигурността.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР