Новият губернатор ще трябва да реши какво да прави със

...
Новият губернатор ще трябва да реши какво да прави със
Коментари Харесай

Официално: Ангел Стоев поема Пловдивска област

Новият губернатор ще би трябвало да реши какво да прави със служителя си ген. Йордан Кюмюрджиев, който преди време му бе началник в полицията

Нов шеф ще има от през днешния ден Пловдивска област. Това е Ангел Стоев, икономист, някогашен чиновник на полицията и ДАНС и някогашен изпълнителен шеф на сдружението " Бизнесът за Пловдив ". Стоев беше назначен през вчерашния ден за губернатор с решение на Министерския съвет. Сменени са 24 регионални шефове. В останалите 4 области настоящите заместници станаха изпълняващи длъжността.

Очаква се Ангел Стоев да прекрачи прага на новия си кабинет в 9 часа сутринта. Следобед през вчерашния ден той към този момент е взел участие в първо заседание.

Петър Петров, който за малко заемаше поста на губернатор, откакто Дани Каназирева подаде оставка като народен представител от ГЕРБ, е освободен. Бившият кмет на регион „ Източен” е в пенсионна възраст, защото е роден 1955 година Засега не знам с какво ще се занимавам, сподели Петров пред репортера на " Марица ". Иначе името му се загатва като възможен претендент за омбудсман на Пловдив, за която служба ще бъде разгласен конкурс в Общинския съвет.

И други рокади не са изключени в Областната администрация, по сходство на тези, които служебното държавно управление подхвана в държавните институции. Някои са почнали да търсят работа, други са в отпуск.

Още двама зам. регионални шефове - Евелина Апостолова (ГЕРБ) и Димитър Керин (Атака), евентуално ще бъдат освободени, както се прави от заранта на демокрацията, тъй като са част от политически екип. Спокойно посреща идните промени основният секретар на региона ген. Йордан Кюмюрджиев, бивш шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и някогашен ръководител на Общинския съвет в Пловдив. Стриктно извършва напътствията на ЦИК за подготовка на парламентарните избори. Оттам нататък каквото стане - в пенсионна възраст съм, а и до момента съм заемал постове единствено в случай че ме поканят, споделя ген. Кюмюрджиев.

От системата на Министерство на вътрешните работи напомнят, че Ангел Стоев е бил чиновник на полицията по същото време, в което Йордан Кюмюрджиев е оглавявал Областната дирекция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР