Новият германски министър на отбраната ще бъде социалдемократът Борис Писториус,

...
Новият германски министър на отбраната ще бъде социалдемократът Борис Писториус,
Коментари Харесай

Борис Писториус е новият военен министър на Германия, първият въпрос пред него ще бъде дали да се доставят танкове на Украйна

Новият немски министър на защитата ще бъде социалдемократът Борис Писториус, сегашен вътрешен министър на провинция Долна Саксония, удостовери немското федерално държавно управление, представено от Ройтерс. Писториус ще би трябвало да се заеме с сензитивния въпрос за оръжейните доставки за Украйна.
Писториус, член на ГСДП, е считан за умел политически началник и има известност на специалист в своята област. Той е взел участие в акции за федерални избори и в съдружни договаряния, отбелязва немската осведомителна организация.

Писториус е прочут като прагматичен и съобразителен човек, който обича да влиза в обществени разногласия с политическите си съперници.
След експлоадирането на войната в Украйна Шолц съобщи, че е настъпил " преломен миг " за Германия и разгласи огромна стратегия за реинвестиране на 100 милиарда евро в армията.
Сега Писториус ще би трябвало да придвижи тези проекти, както и да се захване с сензитивния въпрос за оръжейните доставки за Украйна.

Постът министър на защитата е белязал края на кариерата на не един немски политик, само че това надали ще тормози съществено 62-годишния Писториус, разяснява ДПА.  
Той е вътрешен министър на Долна Саксония от 2013 година насам, а преди този момент е бил кмет на северния град Оснабрюк. След като получава комерсиално приблизително обучение, през 1980-1981 година Писториус отбива военната си работа, а по-късно приключва право.
По-рано през днешния ден министърът на стопанската система Роберт Хабек съобщи, че разчита Шолц да удържи на думата си.  Първата точка в дневния ред на идващия министър на защитата на Германия ще бъде дали да се доставят на Украйна танкове  " Леопард “, съобщи пред радио " Дойчландфунк "  Хабек.
" Когато министърът на защитата бъде разгласен, това съответно ще е първият въпрос, който ще бъде решен ", сподели в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос (Швейцария) Хабек, представен от Ройтерс.
Преди Ламбрехт да подаде оставка, в кабинета на Шолц имаше по осем министри от мъжки и от женски пол. Назначението на Писториус трансформира салдото на девет мъже и седем дами.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
17 Яну 202317717 Яну 20236517 Яну 202316517 Яну 2023130017 Яну 202312517 Яну 2023607КоментариТанковете с тевтонския кръст горят напълно обикновено на съветска земя17 Яну 2023 13:55ч.
Давайте да ви забележим какво можете, евнуси евроатлантически.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023307011 Яну 2023105817 Яну 20232228 Дек 2022942
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР