Новият генерален директор на Кристиано Амон (Cristiano Amon) заяви в

...
Новият генерален директор на Кристиано Амон (Cristiano Amon) заяви в
Коментари Харесай

Qualcomm е готова да инвестира в ARM, ако Nvidia не успее да я купи за $40 милиарда

Новият общоприет шеф на Кристиано Амон (Cristiano Amon) съобщи в изявление пред изданието The Telegraph, че неговата компания е подготвена да купи дял на ARM, в случай че нейният притежател SoftBank се откаже да продава ARM на компанията Nvidia . Същото ще стане и в случай че регулаторните органи не разрешат закупуването на ARM от Nvidia.

Броени минути по-късно изявление Nvidia реагира на това изказване и съобщи пред медиите, че едно бъдещо първично предложение на акциите (IPO) ще забави развиването на ARM. На тази тематика има доста спекулации. Така да вземем за пример, предишния месец Qualcomm и колосите Гугъл и Microsoft показаха своето безпокойствие по отношение на закупуването на компанията ARM от Nvidia за $40 милиарда и обявиха, че тази договорка заплашва независимостта на компанията от Кеймбридж и в случай че тя бъде осъществена, ще бъде нанесена сериозна щета на конкуренцията.

„Когато ARM стане самостоятелна, всички ще забележим, че редица компании от тази екосистема, в това число Qualcomm, са доста заинтригувани да влагат в ARM. Когато ARM напусне SoftBank и стартира да се трансформира в обществена компания, ще се убедим, че има голям брой вложители, в това число нейните клиенти, които желаят да купят нейните акции. Лично аз смятам, че това са прелестни възможности“ – сподели Кристиано Амон.

Да си напомним, че през месец септември предходната година Nvidia, че е постигнала съглашение за закупуването на компанията ARM за $40 милиарда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР