Новият формат на състезателните уикенди във Формула 1 ще дебютира

...
Новият формат на състезателните уикенди във Формула 1 ще дебютира
Коментари Харесай

Алонсо: Големите отбори има какво да губят в Баку

Новият формат на спортните уикенди във Формула 1 ще дебютира в Баку в края на тази седмица, а след въвеждането на подготовка за спринта, в програмата остана единствено една свободна подготовка. Това, несъмнено, породи доста въпроси за това дали отборите ще имат опция пълноценно да се приготвят за двете надпревари, които носят точки този уикенд.

Фернандо Алонсо и Астън Мартин стартираха с три следващи трети места този сезон, а испанецът изясни, че новият формат основава предпоставки за повече неточности от страна на водачите и тимовете.

„ Много е елементарно да се допусне неточност – изясни Алонсо. – Мисля, че в края на третата част на квалификацията към този момент всички ще са наясно с това каква би трябвало да е бързата обиколка. Но в случай че сбъркаш и катастрофираш още в първата част, изключително тук в Баку, където грешките костват скъпо, ще е извънредно. Този уикенд основава благоприятни условия за огромни неточности, а не огромни благоприятни условия за пробив. Трябва да се опазим от неточности. ”
 Ръсел: ФИА няма концепция какво се случва във Формула 1 Ръсел: ФИА няма концепция какво се случва във Формула 1
Алонсо изясни, че любимците са в по-неизгодна позиция в такива обстановки, така имат доста повече за губене.
 Леклер: Напускането на личния състав не е толкоз ужасно, колкото представянето ни Леклер: Напускането на личния състав не е толкоз ужасно, колкото представянето ни
„ Когато имаш конкурентен автомобил, можеш единствено да загубиш при смяна на формата на уикенда или в случай че завали или нещо сходно – добави водачът на Астън Мартин. – Така че в този момент за мен това е нова компликация, защото в последните години не ми се постановяваше да се занимавам с това. ”
 Васьор подлага на критика Васьор подлага на критика " нападателните " Алфа Таури
Испанецът още веднъж подсети, че сега разпределението на силите е такова, че Астън Мартин може да завоюва против Ред Бул, единствено в случай че първенците позволен неточност. И тъкмо по тази причина Алонсо и компания ще подходят по-внимателно към новия формат

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР