Новият Ford Focus е разработен на база натрупаното ноу-хау през

...
Новият Ford Focus е разработен на база натрупаното ноу-хау през
Коментари Харесай

Новият Ford Focus показа четири различни лица. Красива са

Новият Ford Focus е създаден на база насъбраното ноу-хау през последните 20 години, през които на пазара бяха предходните три генерации на модела. Днес, в Олимпийския парк „ Кралица Елизабет”, се състоя премиерата на новото, четвърто потомство Ford Focus, на което специфичен посетител бе екип на vesti.bg.

През 1999 година задачата пред Focus бе да преформатира сегмент С. Новото, четвърто потомство на модела има не по-малко амбициозна задача: „ Да се трансформира в пример във връзка с дизайн, съоръжение, динамичност, резултатност и технологии.”

РАЗГЛЕДАЙТЕ В ДЕТАЙЛИ НОВИЯ FORD FOCUS

Новият Focus е създаден на платформата С2, която е разрешила да се усили пространството в интериора, аеродинамиката, да се укрепи структурната издръжливост и да се усъвършенства разходът на гориво. Междуосието е увеличено с 53 мм, а предните и задните надвеси са скъсени. Здравината на извъртане е повишена с 20%. Хечбекът и седанът имат коефициент на челно въздушно противодействие от надлежно 0,25 и 0,273, което са най-хубавите параметри в сегмента. Заедно с понижената с до 88 кг маса, новият Focus понижава излъчванията СО2 с 10%.

Моторната гама на новия Focus разчита на супер сполучливия 1,0-литров, 3-цилиндорв мотор EcoBoost, предлаган във версии 100, 125 и 140 к.с. Гамата се добавя от 1,5-литров бензинов мотор във версии със 150 и 180 к.с. Дизеловата моторизация ще е формирана от 1,5- и 2,0-литрови TDCi елементи. Първият ще е във версии с 95 и 120 к.с., до момента в който по-големият е със 150 к.с. и 370 Нм. Голяма оригиналност е появяването на 8-степенна автоматизирана трансмисия.

Новият Focus сграбчва от пръв взор. Естествено, не можем да приказваме за гражданска война, какъвто бе дизайнът на първия Focus, само че и еволюционното развиване е довело модела до нови висоти. Много забавен факт е, че Focus се предлага с три разнообразни лица. Топ моделите Vignale, спортните ST-Line и тези за феновете на природата – Active, се разграничават съществено начело. По принцип съм почитател на спортните машини, само че би трябвало да си призная, че Active наподобява извънредно атрактивно.

Аз обаче съм впечатлен повече от интериора. Досега моделът страдаше в тази посока, като рецензиите към него бяха главно в посока на претруфено с копчета и контролери табло и централна подпора. Е, този минус е изкоренен. Спокойно мога да опиша купето като стилно, даже елитарно за този сегмент. Таблото е изчистено, а централната подпора се господства от „ плаващ” сензорен екран с размер. Контролното табло на климатичната система също е доста минималистично завършено, само че най-забележителната част тук е неналичието на скоростен лост при автоматизираните версии. Поне на типичния скоростен лост, сменен от въртящ се регулатор, сходен на тези, които има в Jaguar и Aston Martin.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР