Новият естонски премиер Кая Калас призова Европейския съюз за санкции

...
Новият естонски премиер Кая Калас призова Европейския съюз за санкции
Коментари Харесай

Естония иска от ЕС санкции срещу Русия

Новият естонски министър председател Кая Калас прикани Европейския съюз за наказания против Русия , тъй като " те работят ". Лидерите на Европейски Съюз възнамеряват да се съберат през март на среща на върха, където ще обсъдят и връзките с Русия. Преди тази среща Калас съобщи, че водачите на Европейски Съюз би трябвало да ускорят дебата за по-нататъшните целенасочени наказания като отговор на неотдавнашните репресии на Москва против държавните съперници.

" Не желаеме да глобяваме Русия като страна, желаеме да глобяваме хората, които са виновни за тези каузи и от наша позиция глобите към момента работят ", сподели Калас пред POLITICO. " Това е тягост за длъжностните лица в Русия и ги кара да мислят по различен метод. "

Санкциите са основна част от отговора на Брюксел на нарушавания на човешките права, съгласно които държавното управление на съветския президент Владимир Путин е направило през последните години. В отговор на анексията на Русия през украинския район Крим през 2014 година Европейски Съюз наложи забрани за пътешестване и заледяване на активи на 177 лица и 48 юридически лица. През октомври Брюксел глоби шестима чиновници и държавна лаборатория, откакто реши, че съветските чиновници стоят зад съвсем съдбовното отравяне на съветския опозиционен водач Алексей Навални.
 Естония се огражда от Русия с бодлива тел
Естония се огражда от Русия с бодлива тел

Общата стойност на плана възлиза на 71 млн. евро

Естонският водач Калас съобщи, че би трябвало да бъдат наложени повече наказания, до момента в който на съществуващите би трябвало да се даде време, с цел да имат резултат. Тя предизвести сътрудниците си от водачите на Европейски Съюз да не бързат да преценят успеваемостта на сходни дейности. " Когато постановяваме наказания, някои питат след шест месеца: " Проработили ли са? Ако не са, премахнете ги, тъй като не работят. Но в действителност това е по-дълъг развой ", сподели тя.

Лидерите на трите балтийски страни - Естония, Латвия и Литва - от дълго време са измежду най- шумните бранители на осъждането на висши фигури в Русия (а също и в Беларус) за нарушавания на човешките права, които съгласно тях са необятно публикувани.

Естонският водач Калас съобщи, че е ясно, че визитата на Борел не е минало добре. " Това не беше триумф, меко казано ", сподели тя. Тя обаче добави, че пътуването на Борел е послужило за поясняване на едно нещо: очакванията за прогрес посредством по-нататъшни договаряния с Русия са напразни. " След визитата не може да бъде по-ясно, че Русия не желае никакъв разговор ", сподели тя.
 Естония изиска съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Беларус
Естония изиска съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за Беларус

Тръмп съобщи, че Вашингтон следи събитията в Беларус " доста от близко "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР