Новият епизод от съвместната видеопоредица на Kaufland България и Българската

...
Новият епизод от съвместната видеопоредица на Kaufland България и Българската
Коментари Харесай

Бебето може да опитва пасирани храни с различна текстура през осмия месец

Новият епизод от взаимната видеопоредица на Kaufland България и Българската педиатрична асоциация „ Моето бебе пораства “ към този момент е наличен онлайн. Видеото е отдадено на осмия месец от живота на бебето и споделя за значимите процеси от неговото развиване. В епизода се включват педиатрите доктор Андрей Гончаров и доктор Мила Байчева, които дават скъпи препоръки за дневния режим и хранене на новите родители. Стоматологът доктор Цветелина Дучева насочва към верните техники и артикули при грижата за зъбите.

Осмият месец дава опция да се включи попарата като съществена храна заран. „ Текстурата на приготвените храните не трябва да е толкоз фина. Това също е самостоятелно, само че могат да се оферират и пасирани храни без да са пюрирани напълно тънко “, споделя доктор Мила Байчева, която удостоверява, че храненето в този месец остава 5-кратно. Според експертите процесът на зареждането е друг, а бебето не би трябвало да се насилва, в случай че отхвърля избран тип храна. „ Давайте друга консистенция и текстура (смлени, настъргани, смачкани или на дребни парченца). Предлагането единствено на безпрепятствено пюрирани храни не може да развие дъвкателните му умения “, поучават още педиатрите. Препоръчва се интензивно предоставяне на вода за най-благоприятен баланс на течностите в организма.  Добре е детето да стартира да се храни на особено столче в този месец, като времето може да съответствува с това на фамилията. Трябва да се заобикаля разпръскване с други интензивности по време на хранене.

При кърмачетата на осем месеца се следи трайна наклонност за понижаване на прираста. Според педиатрите те рядко наддават с повече от 500-600 грама месечно и повече от 2-3 см. на растеж. Наблюдава се добър скок в развиването с възстановяване на уменията за потребление на ръце. Могат да схващат прочувственото положение на родителя и реагират по отношение на него. В тази възраст още веднъж може да се появи лазене, само че не е наложително. Понякога децата не пролазват, само че след 8 месеца постоянно се пробват да се изправят и да употребяват опората на родителите. Те не трябва да се тормозят, тъй като в тази възраст е уместно да могат да се изправят и би трябвало да поддържат това държание. „ Оставете детето единствено да избере метода на напредване. Стимулирайте интереса към всичко, което го заобикаля “, поучават още педиатрите от БПА. Периодите на сън и бодърстване са към 12 часа.  Къпането на детето е редно да бъде към 2-3 пъти седмично, като би трябвало да се заобикаля по-често изключително на главата, защото рискът от крусти продължава да съществува.

През този интервал се продължава профилактиката с витамин Д и не се постанова използването други лекарствени субстанции и хранителни добавка. Следва се хранителен режим.

Родителите би трябвало да изчеткват зъбите всяка вечер с четка и паста, съобразени с възрастта, тъй като през осмия месец броят на зъбите е към 4-8. „ Движете четката с кръгообразни придвижване без мощен напън. Колкото по-рано въведете навика за миене на зъби, толкоз по-устойчив е той “, споделя доктор Дучева. Съветите на стоматолога са да се вкара колкото се може по-късно захарта в менюто, тъй като тя е главният извършител на ранен и многоброен кариес при децата.  

Поредицата „ Моето бебе пораства “ включва 12 епизода. Първият от тях беше излъчен на 1 юни 2023 година във връзка Деня на детето. Всеки епизод споделя за най-важното в грижата за бебето през всеки месец от първата му година – за неговото здраве и профилактика, хранене и хигиена, дневен режим и стадии на развиване. Информацията е показана от педиатри и експерти по детски заболявания. Нов епизод от поредицата ще бъде оповестен всеки месец в портала на формалната интернет страница на Kaufland България, както и на страниците на веригата в обществените мрежи.

Kaufland България е мощно ангажирана с голям брой начинания в интерес на децата – дарителски стратегии, облагородяване на градската среда, просветителни стратегии и начинания в поддръжка на уравновесеното хранене и дейния метод на живот. Веригата целогодишно предлага огромно многообразие от артикули за бебета и деца със сертифицирано качество – детски храни, козметика, текстил, играчки, в това число и под личните марки Kuniboo®, bevola®, Hip & Hopps® и Kidland®. През 2022 година Kaufland получи документ „ Компания – другар на детето “ от Национална мрежа за децата в удостоверение на своите сполучливи политики в изгода благосъстоянието на децата и поради подкрепящата среда, която компанията обезпечава на своите чиновници с деца и техните фамилии.

За Kaufland България

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот над 2 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места, като приносът й към стопанската система е 1.63 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР