Новият епизод на Вкусът на България“ ще отведе зрителите в

...
Новият епизод на Вкусът на България“ ще отведе зрителите в
Коментари Харесай

Какво е ядлива гора“?

Новият епизод на „ Вкусът на България “ ще води феновете в същинска райска градина, в която царят разпоредбите на „ пермакултурата “. Какво е „ пермакултура “ и има ли тя почва у нас – отговорът на този въпрос ще даде водещата на кулинарното премеждие Мария Жекова, което този път ще зарадва и най-големите фенове на органичното хранене. Това ще се случи тази събота (4 ноември) от 11:00 ч. по bTV.

„ Пермакултура “ безусловно значи „ постоянно земеделие “ или „ вечноделие “. Това е приложна просвета за оформяне на аграрни системи, оптимално близки до естествените. Отделните детайли в тези системи се отглеждат дружно – продуктите на един детайл са запас за различен, както в действителност е в природата. Идеята на този способ на земеделие е да живеем в цялостна симбиоза с природата и да се грижим за нейното запазване.

Водещата на приключението - Мария Жекова, ще посети градината на младо семейство, което „ твори " земеделие съгласно разпоредбите на пермакултурата, с цел да разбере спецификите при основаването на така наречен „ ядлива гора “. Градината им не инцидентно е наречена „ райска “, тъй като в нея семейството отглежда богато многообразие от плодове и зеленчуци. Намира в с. Росен, покрай морето.

Вдъхновена от прелестната плантация, Мария сама ще подбере плодовете и зеленчуците отгледани по този природосъобразен метод и с тях ще подготви апетитна „ лятна манджа с черноморска риба “.

“В природата няма нищо инцидентно. Всичко е обвързвано и взе участие в обединен общ развой на развиване и рационализиране. И в случай че ние хората в действителност се поучим от нейния многовековен опит, евентуално ще разберем какво би трябвало да създадем, с цел да сме в същинска естетика с природата. ”, ще съобщи водещата в края на епизода.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР