Новият електрически всъдеход на Audi е вече в дилърската мрежа

...
Новият електрически всъдеход на Audi е вече в дилърската мрежа
Коментари Харесай

2.50 лв. за 100 км с новото Audi

Новият електрически всъдеход на Audi е към този момент в дилърската мрежа на марката, а специалисти от Motor 1 пресметнаха какъв брой харчи автомобилът Audi e-tron в действителни извънградски условия. За задачата те изминават разстояние от 360 километра най-вече извънградско шофиране и пресмятат, че електрическият автомобил харчи 19 кВт/100 км (5.26 км/кВтч).

Нашите калкулации пък демонстрират (на база калкулатор на ЧЕЗ), че в случай че този електрически автомобил се кара у нас и се зарежда от електропреносната мрежа в България, където цените на кВтч за дневна и нощна цена са 22 и 13 стотинки, надлежно, то притежателят би трябвало да заплаща по 4.18 лева на 100 километра пробег, при зареждане на дневна цена.

Ако автомобилът се зарежда през нощта, то сумата понижава фрапантно и е равна почти на 2.50 лв.. Излиза, че в случай че зареждате новото Audi e-tron през нощта, то финансовия еквивалент на разхода е еднакъв на един литър бензин на 100 километра пробег. За кола с мощ от 408 конски сили и действителен самостоятелен пробег от съвсем 500 километра, резултатите са впечатляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР