Новият електрически SUV е изграден върху платформата MEB на Volkswagen

...
Новият електрически SUV е изграден върху платформата MEB на Volkswagen
Коментари Харесай

Ford представи напълно електрическия кросоувър Explorer EV който ще се продава само в Европа

Новият електрически SUV е построен върху платформата MEB на Volkswagen и ще се продава единствено в Европа. Той е част от проекта на Ford да електрифицира цялата си продуктова гама в Европа до 2030 година

Емил Василев преди 52 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 8:46 | 20.03.2023

Александър Аузан пред Forbes: „ Русия изгуби основния си коз “

IT НовиниЕмил Василев - 14:21 | 20.03.2023

Съединени американски щати изпратиха разследващ дрон над Черно море, след случая със сваления MQ-9

АвтомобилиИван Давидов - 9:39 | 20.03.2023

ТОП 10 на колите, които изкарват по милион километра

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Третият напълно електромобил на Ford е кросоувър SUV с едно от най-популярните имена на автомобилния производител, предопределен единствено за Европа. Explorer EV също по този начин ще бъде първият от вълната нови plug-in коли в гамата на автомобилния производител, защото той работи за основаването на напълно електрическо портфолио в Европа до 2030 година.

Explorer EV може да носи познато име, само че ще бъде построен върху непозната платформа – най-малко за Ford. Автомобилният производител ще употребява гъвкавата архитектура MEB на Volkswagen за новия модел, който ще се създава в завода на Ford в Кьолн, Германия. Explorer EV ще бъде първият от двата автомобила на Ford, които ще употребяват електрическата платформа на VW като част от съглашението, което беше подписано, когато двете компании сътвориха световен алианс през 2019 година.

Ford съобщи, че няма да разкрие пробега на автомобила, до момента в който не наближи производството му, само че разкри детайлности за цената му. Explorer EV ще се предлага в две модификации – Explorer и Explorer Premium – с начална цена под 45 000 евро. Резервациите към този момент са отворени на европейския уебсайт на Ford.

Най-забележимата специфичност в новия електрически Explorer е преносимият 15-инчов централен сензорен екран, който съгласно компанията би трябвало да се оправя по-добре с външните отражения. Екранът, който може да се движи нагоре и надолу, също по този начин крие прикрито заключващо се място за предпазване на полезности. Ето един GIF на преносимия екран:

Ford Explorer EV е значим, тъй като е едвам третият напълно електромобил разгласен от емблематичния американски авто производител. Настоящата гама електрически коли на компанията включва Mustang Mach-E и F-150 Lightning, които издигнаха Ford до статута на продавач №2 на електрически коли в Съединени американски щати. Все отново компанията има да извърви дълъг път, в случай че желае да настигне №1 в класацията – Tesla и европейският пазар ще играе огромна роля за това.

Освен това компанията би трябвало да се оправи по-добре с редица проблеми с качеството, които затрудняват навлизането ѝ в производството на електрически транспортни средства. Наскоро Ford изтегли дузина F-150 Lightning заради опасения за проблем с батерията. През 2022 година Ford е направил повече изтегляния в Америка от всеки различен авто производител.

Плановете на Ford за Европа са амбициозни. Компанията ще похарчи 1 милиарда $, с цел да трансформира немския си цех в монтажна линия единствено за електрически автомобили, като задачата е да създаде 1,2 млн. електрическия автомобил за шест години.

Тези артикули включват три нови пътнически автомобила, в това число състезателен кросоувър с пробег от 500 километра и електрическа версия на Ford Puma – стилен кросоувър, който ще стартира да се създава в завода на компанията в Крайова, Румъния, през идната година.

Ford ще пусне в произвеждане и четири търговски електрическия автомобил, в това число електрически версии на многофункционалните ванове Transit Courier и Tourneo Courier. (Първият търговски електрически автомобил на компанията, ванът E-Transit, към този момент е разполагаем в Европа)

Все още се работи по електрически Explorer за американския пазар. Компанията заяви, че възнамерява да пусне Explorer EV за Северна Америка, който ще се създава в завода на Ford в Оуквил, Онтарио, до края на идната година, откакто предходният проект за производството му дружно с Mustang Mach-E в Куаутитлан, Мексико, беше преустановен. Заводът в Оуквил, в който се създават Ford Edge и Lincoln Nautilus с бензинови мотори е в развой на преустрояване в цех единствено за електрически автомобили.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР