Новият електрически седан Nio ET7 ще се продава с опции

...
Новият електрически седан Nio ET7 ще се продава с опции
Коментари Харесай

Китайски производител пусна конкурент на Tesla Model S


Новият електрически седан Nio ET7 ще се продава с варианти за автопилот и батерия на абонамент
(снимка: Nio)

След три кросоувъра, китайският производител на електрически автомобили Nio пуска на пазара и първия си седан ET7, с който ще конкурира към този момент поостарелия Tesla Model S.

Дизайнът на ET7 е изработен в корпоративния жанр на всички модели Nio, само че главното в електрическата кола е не по какъв начин наподобява, а какво има под капака. ET7 е първият електрически автомобил на компанията с нова платформа, чиято основна характерност е електронната архитектура.
още по тематиката
ET7 идва със личен автопилот Nio Autonomous Driving, който съчетава системите Adam (4 модула Nvidia Drive AGX Orin едновременно, предопределени за коли с автопилот и неестествен интелект) и Aquila (включва два GPS приемника, 5 мм радари, 11 видеокамери с резолюция 8 MP, 12 ултразвукови радара, V2X лидар за връзка с пътна инфраструктура и друго оборудване).

Твърди се, че Nio ET7 подхожда на 3-то равнище на самостоятелност, само че от него ще се възползват единствено клиенти, които заплащат месечен абонамент за автопилот. Като алтернатива се предлага и батерия на абонамент за понижаване на цената на самия електрически автомобил при първичната покупка.

Батерията 70 кВтч (за пробег до 500 км) ще може да се заменя с по-голяма – 100 кВтч (до 700 км ). По-късно компанията дава обещание батерия 150 кВтч за пробег до 1000 км.

ET7 се предлага в единствен вид с първокласно съоръжение
(снимка: Nio)

Няма варианти за настройване. Nio ET7 е показан в единствения вид с мощ от 653 конски сили с два мотора и първокласно съоръжение, в това число кожена и ратанова обшивка, панорамен покрив, звукова система с 23 високоговорителя, 10,2-инчов дигитален панел и мултимедия с 12,8-инчов екран.

Доставките на за клиенти ще стартират през първото тримесечие на 2022 година, само че електрическият автомобил към този момент е наличен за поръчки в Китай на цена от 69 000 $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР