Новият Duster, който е технически базиран на новата платформа CMF-B,

...
Новият Duster, който е технически базиран на новата платформа CMF-B,
Коментари Харесай

Трето поколение Dacia Duster: Цената остава под 20 000 евро

Новият Duster, който е механически основан на новата платформа CMF-B, идва с ново потомство на трицилиндровия, 1,2-литров, турбобензинов мотор, който, смесен с 48V меко хибридно задвижване. Новият модел съставлява първия стадий от електрификацията на Dacia. Предлаган с шестстепенна ръчна скоростна кутия, този мотор понижава междинния разход на гориво и излъчванията на CO2 с към 10 % спрямо мотор с вътрешно горене с еквивалентна продуктивност, осведоми auto-press.net.
 Два от SUV моделите в европейския Топ 5 са създадени в Румъния
Два от SUV моделите в европейския Топ 5 са създадени в Румъния

Dacia Duster и Ford Puma демонстрират устойчиво показване

Hybrid 140, който Dacia показа и в Jogger при започване на 2023 година, в този момент се употребява и в новото потомство на Duster, с предно или задвижване на четирите колела. Предлага се в многорежимна автоматизирана скоростна кутия, която има за цел да усъвършенства комфорта при шофиране и, във връзка със системата за ръководство на силата и 1,2 кВтч високоволтова батерия, също по този начин да понижи потреблението в града с до 40 %.

Като трети вид задвижване Dacia предлага Duster като Eco-G, който може да работи както с бензин, по този начин и с автогаз (LPG). Според производителя, с този мотор би трябвало да са вероятни пробези от над 1000 километра.

Има три равнища на съоръжение: " Essential ", " Expression " и ново предложение от най-високо равнище с две еквивалентни, само че разнообразни функционалности. Двата най-хубави разновидността на съоръжение се назовават " Extreme " и " Journey ". Със своите медно-кафяви акценти, новият Duster Ехtreme е предопределен да се хареса на феновете навън, които ценят здравия и удобен автомобил.
 Dacia с 500 000 продажби от началото на годината. Кой е най-големият пазар на марката?
Dacia с 500 000 продажби от началото на годината. Кой е най-големият пазар на марката?

Най-продаваният модел през 2023 година е Sandero със 199 516 единици

Вариантът със задвижване на четирите колела на новия Duster има, наред с други неща, модифициран челен дизайн за по-голям ъгъл на заход, друг заден мост и повишен луфт до 217 милиметра. В новото потомство на модела проходимостта на версията 4x4 е увеличена още повече, защото новият Duster TCe 130 4x4 е оборудван с новия Terrain Control, който предлага пет режима на шофиране.

Третото потомство на Dacia Duster може да бъде поръчано от март 2024 година на цена от 18 950 евро и ще бъде налично в магазините от юни 2024 година Duster, който излезе на пазара през 2010 година и получи второ потомство през 2017 година, до момента е продаден в над 2,4 милиона броя в съвсем 60 страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР