Новият драйвер за файловата система , който е разработен от

...
Новият драйвер за файловата система , който е разработен от
Коментари Харесай

Линус Торвалдс заяви, че NTFS драйверът е готов да бъде добавен в Linux ядрото

Новият драйвер за файловата система, който е създаден от съветската компания Paragon Software, е подготвен за консолидиране в Linux ядрото, в случай че Paragon независимо си заеме с неговото включване и поддръжка, заяви основателят на Linux Линус Торвалдс.

Торвалдс означи, че остарелият NTFS драйвер, излязъл през 2001 година към този момент не е в доста положително положение, до момента в който драйверът на Paragon през миналата една година е минал всички нужни инспекции и е подготвен за консолидиране в ядрото . Торвалдс акцентира, че в Linux общността няма кой различен да приема pull поръчките за нови файлови системи и запитванията и поръчките от сходен жанр би трябвало да бъдат изпращани персонално на него. Новият NTFS драйвер ще бъде прибавен в идната версия на тъй като версията 5.14-rc2 към този момент излезе.

Файловата система NTFS (New Technology File System) е общоприетата FS във семейството операционни системи Windows NT, която за първи път се появи през 1993 година. Въпреки че това е най-разпространената файлова система за компютрите, работещи под ръководството на Оценка за съвместимост Windows, нейните спецификации са затворени. Това затруднява основаването на драйвери за нейната поддръжка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР