Новият директор на Volkswagen в Америка смята, че сега е

...
Новият директор на Volkswagen в Америка смята, че сега е
Коментари Харесай

Volkswagen планира да изгради завод за електрически коли в Северна Америка

Новият шеф на Volkswagen в Америка счита, че в този момент е съвършеното време компанията му да се конкурира с Tesla

Още по тематиката
Volkswagen ще влага 50 милиарда $ за електрически коли. Търси място за цех в Източна Европа

Германската компания желае да стане най-печелившия автопроизводител
19 ное 2018
Ford търси милиарди долари вложения за самостоятелни коли

Автомобилният колос е в договаряния за взаимна разработка с Volkswagen
18 ное 2018 Германската автомобилна компания Volkswagen обмисля да построи цех за електрически коли в Северна Америка. Това разгласи новият изпълнителен шеф на групата за континента Скот Кеог пред Reuter. Световният водач в бранша счита да се конкурира с Model 3 на Tesla през 2020 година

Скот Кеог, който до неотдавна беше отпред на американската дивизия на Audi, беше назначен за изпълнителен шеф на Volkswagen Group of America. На автоизложението в Лос Анджелис Кеог разгласи, че се обмислят разновидности къде да се разположи нова фабрика на Volkswagen в Северна Америка, като договарящите от немската група разискват въпроса с американските управляващи.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Volkswagen има цех в Чатануга, Тенеси, където се създават моделите Passat и Atlas, която би могла да поеме и производството на електрическите коли. Въпреки това Volkswagen избират да изградят нова мощ. Подобна вест сигурно ще бъде призната добре от администрацията на Тръмп, откакто по-рано тази седмица GM разгласи, че ще затвори 7 завода, четири от тях в Съединени американски щати и един в Канада.

На електрическа вълна

Кеог разгласи също, че Volkswagen възнамерява да пусне нов електрически модел на американския пазар до 2020 година в ценовия обхват 30 хиляди - 40 хиляди $. По този метод немската компания ще се конкурира с Tesla, които сега преобладават американския пазар за електрически коли. Volkswagen договаря за партньорство с Ford, като Кеог напомни, че съгласно новата тактика компанията ще вложи 44 милиарда евро до 2023 за създаването на електрически коли.

В момента Tesla няма огромна конкуренция в Съединени американски щати, само че редица модели на немски автопроизводители би трябвало да навлязат на американския пазар в околните 2 до 3 години. Според Кеог в този момент е съвършеното време за стъпване на американския пазар макар доминантната позиция на Tesla, защото е настъпило времето, в което фирмите могат да понижават разноските по създаването, като по едно и също време оферират високо качество и дълъг пробег на едно зареждане.

Неназованият към този момент електрически модел на Volkswagen би трябвало да стартира да се продава на американския пазар през 2020 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР