Новият директор на ЦРУ Джина Хаспъл встъпи днес в длъжност,

...
Новият директор на ЦРУ Джина Хаспъл встъпи днес в длъжност,
Коментари Харесай

Джина Хаспъл положи клетва като директор на ЦРУ

Новият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспъл встъпи през днешния ден в служба, предадоха международните организации.

Хаспъл постави клетва пред вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс. На церемонията в централата на Централно разузнавателно управление на САЩ в Лангли, щата Вирджиния, участваха и американският президент Доналд Тръмп и държавният секретар Майк Помпейо.

Тръмп похвали новия шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, като сподели, че “в тази страна няма никой, който да е по-квалифициран за тази длъжност” от Хаспъл. По думите му тя “никога няма да отстъпи”, защитавайки Америка.

Президентът възприе друг звук спрямо предходното си посещаване в централата на Централно разузнавателно управление на САЩ и похвали чиновниците на организацията, като ги назова “най-елитните експерти по разузнаване на планетата”. По думите му “изключителните мъже и дами в тази организация заслужават извънредно ръководство”.

Хаспъл сподели, че желае да изпрати повече чиновници на терен, да увеличи равнището на притежаване на непознати езици измежду личния състав и да ускори работните връзки на Централно разузнавателно управление на САЩ с разследващите служби в партньорски страни. Тя съобщи, че за нея е чест да управлява Централно разузнавателно управление на САЩ.

Gina Haspel is sworn-in as the new CIA director. She is the first female director of the agency. https://t.co/WRX4897hqZpic.twitter.com/BRxCyPp90r

— CNN (@CNN) 21 май 2018 година

Нейната кандидатура породи дискусия поради тогавашната й роля в суровите способи за задържане и разпит на обвинени в тероризъм след атентатите на 11 септември 2001 година в Съединени американски щати. Нейните поддръжници акцентираха тридесетгодишният й опит в Централно разузнавателно управление на САЩ, а критиците й упорстваха, че човек, който е взел участие в тази стратегия, не би трябвало да бъде поставян на този върховен пост.
Хаспъл сподели, че са минали съвсем 50 години, откогато редови чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ се е издигал в йерархията до шеф. Тя се пошегува, че откакто е претърпяла сложния развой на номиниране и одобряване, към този момент знае за какво.

Great to stand by my friend #GinaHaspel – our new @CIA Director! I look forward to your leadership as your team continues to defend American interests around the globe. pic.twitter.com/ovy7VwS5dZ

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) 21 май 2018 година

Хаспъл е първата жена, оглавяваща Централно разузнавателно управление на САЩ, и вторият кадрови помощник на организацията, който стига до директорския пост.

Тръмп я предложи за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, откакто номинира предходния шеф на ръководството Майк Помпейо за държавен секретар на мястото на Рекс Тилърсън.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР