Новият директор на Детско-юношеската школа на Левски Елин Топузаков даде

...
Новият директор на Детско-юношеската школа на Левски Елин Топузаков даде
Коментари Харесай

Топчо: От догодина искам дубълът на Левски да играе във Втора лига

Новият шеф на Детско-юношеската школа на Левски Елин Топузаков даде изявление пред клубната телевизия. Той показа, че желанията на „ сините “ са дублиращият тим да завоюва промоция от Югозападната трета лига във Втора лига.

„ Като смених длъжностите, желаех да употребявам времето да се срещна, да вляза в материята на новата ми служба, по тази причина почивката беше на назад във времето и беше подготовка и организация за това, което ми следва, а точно шеф на академията на Левски “, стартира Топузаков.

„ Не съм имал съмнения в никакъв случай, когато става въпрос за Левски, постоянно съм приемал импулсивно, тъй като го дължа на клуба. Това е нещо ново за мен, което се надявам с екипа от треньори, с които се познаваме добре, да работим само в тенденция да вадим нови и нови гении от школата, които един ден да заиграят в първия тим “, продължи той.

„ Целите са много. Обичам да бъда виновен. Имам цялостната поддръжка на екипа да създадем всичко, което сме замислили, а то е усъвършенстване на материалната база, да бъдем пример и образец за държание по време на мачовете и в подготвителен развой, да възпитаваме едни деца, които да бъдат положителни хора и положителни футболисти. Има много неща, малко от подготвителни развой ще вкараме и от новите детайли, които считаме, че имат потребност чисто във физически аспект да подобряваме нашите подрастващи гении. Ще подобрим много неща, с които се надяваме да подготвим децата за мъжкия футбол “, съобщи Топчо.

„ Екипът от треньори се резервира съвсем напълно, единствено с едно-две промени, аз съм работил с тези хора, знам, че са съзнателни, енергични и знаят по какъв начин да работят, да образоват младите. Треньорът на втория тим е нов – Христо Арангелов, той беше с мен в първия тим. Ще води тима в Трета лига. U16 ще играят в Елитна група, което беше и задачата за нашата академия. В последна сметка всички други си остават с тимовете от предходната година “, разкри някогашният бранител.



„ Първото нещо, което желая е ред и дисциплинираност. Във всяка една сфера на работа би трябвало да има ред и дисциплинираност, която идва от нас – и от личния състав, и от треньорите и тяхното държание, и по време на мачовете, да бъдем образец за държание. Оттам нататък желаеме да подобрим този аспект и да бъдем на малко по-друго равнище от естественото българско такова “, безапелационен бе шефът на ДЮШ.

„ Винаги Акдемията е произвеждала играчи за мъжкия футбол. Не можем да се оплачем, че липсват гении в България и в частност в Левски. Мисля, че съумяваме да притеглим най-хубавите в нашата школа и изискванията и работата в школата, която вършим всекидневно, сме на най-високото ходило в България. От следващата година би трябвало да бъдем още по-близко до първия тим. От следващата година имаме планове да участваме във Втора лига, където ще е още по-близо до динамичността и интензитета на мъжкия тим и футбола в efbet Лига и тези подрастващи гении да бъдат готови, подготвени да се интегрират в първия тим и най-високото равнище на представителния футбол “, съобщи Елин Топузаков.

„ Говорихме с Николай Костов още в първите дни, в които беше назначен. Проведохме един 30-минутен диалог, който беше по-скоро опознавателен. Нещата, които съм видял през моя взор, пробвах дам у ги предам по най-хубавия метод, да има визия. Надявам се, когато се върнат от подготовката, да бъдем в по-тясна връзка, да разясняваме и постоянно да мислим положителното на Левски, най-много футболните неща, които са неизчерпаеми и можем да споделяме опит за развиването на клуба и тима “, продължи досегашният ментор на първия отбор.

„ За нас е най-важно да сътворяваме футболисти. ДНК-то на Левски е заложено да спечелим първите места, само че това би трябвало да е подплатени с добра игра, това не е самоцел. Купите и медалите, които завоюва Академията, аз съм сигурен, че ще се завоюват доста, не дават гаранция за триумф. Нашият триумф е да бъдем в интерес на първия тим и би трябвало да вършим готови фрагменти, които да са бъдещето на Левски или да бъдат трансферирани в чужбина и да оказват помощ от финансова позиция на клуба “, приключи Елин Топузаков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР