Новият директор на Държавен фонд Земеделие Васил Грудев отново се

...
Новият директор на Държавен фонд Земеделие Васил Грудев отново се
Коментари Харесай

Директорът на Държавен фонд Земеделие заяви, че чистката там ще продължи

Новият шеф на Държавен фонд " Земеделие " Васил Грудев още веднъж се закани, че ще в профил всички недобросъвестни чиновници. Той посочи, че единствено през предходната седмица са уволнени четирима чиновници и " чистката " ще продължи и през идващите няколко месеца. Грудев даде тази поръчка по време на гала по връчване на контракти на млади фермери, кандидатствали за европейско финансиране.


Полето край село Мрамор. А не снимачната площадка. Това е изборът на 31-годишния Димитър, който е режисьор по обучение, само че преди две години избрал да стане фермер.
Димитър Гръков - млад фермер: Защото желаех да развия личен бизнес. Разгледах какви са опциите за финансиране, дядо ми има земя. Реших да я употребявам, да влагам в нещо.
Димитър се възползва от скъпото завещание като посажда домати. И праскови. До тях ще има и череши. Но не по две, а по няколко декара. За да узрее фантазията му, кандидатства по европейска стратегия за млади фермери.

Димитър Гръков - млад фермер: Доста време се чакаше - година, година и нещо може би. Първо се чакаше кандидатстването, по-късно самата процедура да мине. Ще го имам към този момент поради, че не се случват толкоз бързо нещата.
Димитър е единствено един от всички 880 млади фермери, на които през днешния ден шефът на фонд " Земеделие " даде зелена светлина за финансиране. Общият бюджет на програмата е 2,9 милиарда евро.
Васил Грудев - изпълнителен шеф на Държавен фонд " Земеделие ": Няма да укривам от вас, че имаме установено не малко закъснение по разглеждането и сключването на договорите на планове, нашите млади фермери го знаят.
Но подхванали ограничения против това. Освен това решили да оказват помощ и други 114 плана, които не съумели да се класират.

Васил Грудев: Подготвихме нотификация, която ще бъде изпратена на Европейска комисия за обезпечаване на спомагателния запас, който е към 2 милиона и половина евро.
Директорът на земеделския фонд предизвести и младите фермери - да внимават по какъв начин харчат парите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР