Новият директор алармира за нарушения и злоупотреби в столичните Гробищни

...
Новият директор алармира за нарушения и злоупотреби в столичните Гробищни
Коментари Харесай

Нарушения и злоупотреби в столичните Гробищни паркове?

Новият шеф сигнализира за нарушавания и злоупотреби в столичните " Гробищни паркове ".

За стотици нарушавания и десетки злоупотреби в Столичното дружество " Гробищни паркове " сигнализира изпълняващият длъжността шеф Румен Димитров. Гробно място се препродава на повишени цени, а покойници са погребвани в алеите и санитарните пространства сред гробовете. Случаите са импортирани в прокуратурата. Бившият шеф на общинското дружество Яна Паскалева е безапелационна, че не е имало търговия с гробни места. За чистка в предприятието осведомят уволнени чиновници.

Малко над 500 лева е цената на гробно място, което продава общинското дружество " Гробищни паркове ". Купувачът може да препродаде мястото за сред 10 и 20 000 лв., изясни изпълняващият длъжността шеф Румен Димитров.

" Където и както и да се натъкна в общинското дружество, а то е дребна част от ръководството на Столична община, на всички места намирам драма. Да не кажа " машинация ", с цел да не бъда упрекнат, само че драмата е в изключително огромни размери. Те са незаконна група, която единствено през правила ще можем да направляваме и да разградим ".

Яна Паскалева е била шеф на " Гробищни паркове ", преди да бъде отстранена от длъжността и поста да бъде ангажиран от изпълняващия длъжността Димитров. Тя е безапелационна, че не е взела участие в незаконни схеми.

" Не знам да има такава скица ".

Над 30 души са уволнени от " Гробищни паркове ". Трябвало да си заплащат, с цел да работят, настояват самите те:

" Просто ме притискаха непринудено да сключим съглашение за отстраняването ми ".

" Натиск да се регистрирам финансово на Боби - новият консултант на шефа ".

" Една минимална заплата – какво има да плащаш? Мародерстват, взимат от хората пари и непрекъснато повишават цената и май на някой дават тези пари. Там има доста шефове ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР