Новият държавен секретар на САЩ Майк Помпео се готви да

...
Новият държавен секретар на САЩ Майк Помпео се готви да
Коментари Харесай

М. Халаф: Мерките на ЕС за оставане в споразумението с Иран няма да имат дългосрочен резултат

Новият държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео се готви да показа при започване на идната седмица дипломатическа самодейност за основаването на световна коалиция против режима в Техеран и дестабилизиращите му дейности в Близкия Изток.

След излизането на Съединени американски щати от съглашението за нуклеарната стратегия на Техеран, европейските съдружници на Вашингтон избраха в създалата се рецесия да останат на идентични позиции с Москва Пекин.

Мерките на Европейския съюз за оставане в иранското съглашение като отговор на американското отдръпване няма да имат дълготраен резултат, предвижда в предаването " Събота 150 " журналистът Мохамед Халаф . Според него избран брой компании ще имат изгода от опцията да не се преценяват с американските ограничавания за търговия с Техеран.

„ Европейците ще могат да спасят междинни и дребни предприятия, които нямат и значение, в сравнение с световните компании, които работят и имат огромен бизнес в Съединени американски щати, като „ Тотал “. Те няма да жертват този бизнес поради договорката с Иран. Самите съветски и китайски компании, и други международни компании – тези, които имат бизнес в Съединени американски щати – и те няма да смеят да отидат да работят в Иран “.

Иран желае да провокира рецесия и безпорядък в района и да покаже на Съединени американски щати, че на опитите за налагане на стопански наказания и уединяване, ще отговори, счита Халаф.

„ Ние можем да ви създадем нежелани неща вас и за вашето наличие в района. Не забравяйте, има към 4500 американски бойци в Ирак, има към 2000 в Сирия, тъй че те могат да бъдат лесна цел иранските милиции – и в Сирия, и в Ирак, и на Хизбула в Сирия и в Ливан, и така нататък “

Според Халаф американският президент Доналд Тръмп не цели събаряне на режима в Иран.

„ Тук става въпрос не за промяна на режима, а промяна на политиката, тъй като, съгласно Тръмп, той може посредством тези стопански наказания и с изолацията, в която той пробва да хвърли Иран, може да ги накара да дойдат на масата за договаряния и да реализират съглашение, което да съдържа и тези детайли, които Обама беше не запомнил и пренебрегнал “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР