Новият бюджет вече е в парламента. След като в понеделник

...
Новият бюджет вече е в парламента. След като в понеделник
Коментари Харесай

Повече от 3 часа депутатите обсъждат новия бюджет


Новият бюджет към този момент е в Народното събрание. След като в понеделник кабинетът утвърди плана, депутатите от отрасловата комисия започнаха разискването.

Повече от 3 часа депутатите разискват другите параметри на бюджета. А ето и какво планува той - във връзка с приходите минималната работна заплата би трябвало да стане от 650 лева на 710 лева

Максималният застрахователен предел би трябвало да бъде повишен от 3000 на 3400 лева, а компенсацията за развъждане на дете до 2 година би трябвало да стане 710 лева

Ето и макроикономическите му параметри – икономическият напредък би трябвало да е 4,8 на 100, инфлацията, планувана за тази година, е 5,6%, а безработицата – 5%.

Това, което най-вече скара депутатите, е високодоходната група и би трябвало ли прагът да бъде вдигнат за тях до 3400 лева Според опозицията – не, тъй като това основава риск от сива стопанска система. Според ръководещите тези хора няма да имат проблем с заплащането на по-високи осигуровки.

Другата противоречива тематика беше приходите на земеделските производители. Отново съгласно опозицията стопаните ще бъдат затруднени да заплащат по-високи осигуровки, а финансовият министър успокои, че те могат да бъдат подпомагани през разнообразни политики в Министерството на земеделието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР