Новият брой на вестник Марица ще ви изненада с интересни

...
Новият брой на вестник Марица ще ви изненада с интересни
Коментари Харесай

Четете в Марица: Търсят се естествени красавици за коронат...

Новият брой на вестник " Марица " ще ви изненада с забавни вести, тематики и занимателни четива. Не го пропускайте в петък!

Ето някои от акцентите:

Цените на жилищата литнаха до небесата

Жилищата в Пловдив са поскъпнали с 5% за една година и това няма да е краят. Част от аргументите са засиленото търсене и по-високата цена на строителните материали.

В момента най-скъпо се купува парцел в регион " Каменица 1 ", където квадратен метър върви приблизително по 1208 евро.

В последно време финансовите институции вършат всичко допустимо, с цел да стопират трупането на пари в сметките. Дори част от тях преустановиха откриването на депозити.

Темата на броя: Ваксъри против антиваксъри

С безотговорни политици и милиони " осведомени " от Facebook България посреща четвъртата вълна на COVID-19 с едвам 16% изцяло ваксинирани и стотици умиращи дневно.

Без някой да ни натиска или да сме жертва на следващата огромна интрига, България се трансформира в място, където учените могат гратис да тестват своите теории за стадния имунитет и методите, по които светът ще се оправи с пандемията от COVID-19.

Кирил Петков си взе професор за подгласник в Пловдив

Кирил Петков ще води листата на " Продължаваме промяната " в Пловдив, а негов подгласник ще бъде изявеният академик в питателните технологии проф. Христо Даскалов. Това заяви някогашният длъжностен министър по време на срещата си с жители на Главната улица под тепетата през вчерашния ден, потвърждавайки новината на " Марица ".

" За мен Пловдив е един доста прекрасен град и както споделяше баба ми " Не значимо от къде си, а от кое място си родом ", а аз съм родом от Пловдив ". С тези думи Петков изясни за какво е избрал да бъде №1 в листата под тепетата. Според него Пловдив е модел на проспериращ български град, само че той и съпартийците му имат хрумвания по какъв начин да ускорят развиването му.

Търг подвигна до 110 лв. паркомясто в " Централен "

110 лв. месечна такса с включено Данък добавена стойност доближи мястото за паркиране по време на търг в регион „ Централен “. Участваха двама претенденти, като стъпката за наддаване бе 5 лева, а началната цена - 20 лв. с Данък добавена стойност за месец.

„ Достигането до действителната пазарна цена на местата за паркиране пред блока и големият интерес към наемането им е следващото доказателство, че „ Централен “ е най-предпочитаният регион за живеене в Пловдив. През последните години се построиха доста нови паркоместа, само че те към момента са незадоволителни за потребностите на жителите. Надявам се в бъдеще, със градежа на многоетажни паркинги, този проблем да бъде решен “, разяснява кметът на региона Георги Стаменов.

Ремонтите в кв. " Гладно поле " без изцяло затваряне на улиците

Със алегорична първа копка беше даден формалният старт на осъществяването на плана за облагородяване на квартала към „ Гладно поле “. Лопатите хванаха кметът на Пловдив Здравко Димитров, заместникът му по строителство Пламен Райчев, управникът на „ Източен “ Иван Стоянов и шефът на Общинскиа съвет Александър Държиков. Строителните компании, които ще правят ремонта, са ДЗЗД " Градска среда ", " Път инжинеринг ", БКС " Горна Оряховица.

" Проектът беше избавен в първите дни на мандата ми. Ако не беше извоюван, общината освен щеше да загуби парите, а и да бъде санкционирана с 40 млн. лева ", означи кметът Здравко Димитров.

Драма в аптеките: Безплатните медикаменти за коронавирус ги няма

Повечето безвъзмездни медикаменти, които се изписват за домашно лекуване на ковид, на процедура липсват по аптеките. Това сигнализираха болни пловдивчани, сдобили се с предписания от коронавирус зоните. Проверка на " Марица " по аптеките удостовери недостига. Някои от медикаментите се откриват доста мъчно, защото зареждането им е мощно лимитирано, а други изобщо липсват.

Изграждат трета клетка за боклуци на депото в Шишманци

Трета клетка ще бъде построена на Депото за неопасни боклуци в село Шишманци. Решението за това беше взето единомислещо през вчерашния ден на съвещание на Регионалното съдружие за ръководство на отпадъците - Пловдив, оповестиха от Общината.

„ Към момента потенциалът на издигнатите и въведени в употреба кафези 1 и 2 е привършен и се минава в режим на аварийност. Ако от Министерство на околната среда и водите одобрят заложените параметри и осъществяваме плануваната инвестиция в завода в Шишманци, ще решим проблемите с отпадъците на Пловдив за 30 години напред “, съобщи зам.-кметът с сектор екология Анести Тимчев.

Търсят се естествени хубавици за короната на " Мис Пловдив "

Търсят с кастинг новата " Мис България Пловдив " 2021. Събитието ще се организира на 3 октомври от 16 часа в Bushido. В стилната конкуренция присъединяване ще могат да вземат девойки на възраст сред 17 и 25 години.

Организатор на състезанието и районен представител на фешън организация „ Визаж”.

И други забавни тематики.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР