Новият брой на списание “Атлетика“ излезе от печат. Брой 115

...
Новият брой на списание “Атлетика“ излезе от печат. Брой 115
Коментари Харесай

Списание “Атлетика“ разказва за успехите на Радослава Мародиева

Новият брой на списание “Атлетика “ излезе от щемпел. Брой 115 ще напомни на читалите историята на грандиозния триумф на Радослава Мавродиева, която на 3 март завоюва европейската купа на гюле в зала и се трансформира в една от най-успелите български атлетки. Успехът на Мавродиева и непубликувано нейно изявление особено за списание “Атлетика “ ще намерите на страниците новото издание, както и афиш на шампионката и другите медалистки в гюлето – Кристина Шваниц и Анита Мартон.

През зимата на 2019-а година нашите спортисти бяха на висота и на балканските шампионати в зала, а създателите са разгласили всички резултати на медалистите от националните шампионати в зала. Традиционно в този брой са оповестени българските и международните класации за 2018-а година.
 Първото международно състезание за тази година бе по кроскънтри в Орхус, Дания, а победителката при дамите Хелън Обири (Кения) държи едновременно международните трофеи и на 3000 м в зала и на 5000 м.

Историческата тематика е наранена с материал за американеца Дик Фосбъри – олимпийски първенец на скок височина, който промени радикално техниката на тази дисциплинираност преди повече от половин век, а на името му е кръстен и актуалния жанр на скачане.

Легендите на българската атлетика Гинка Загорчева и Йорданка Благоева също са в новата “Атлетика “. Световната шампионка на 100 м с трудности Загорчева получи “Венец на спечелилия “ в Нощта на първенците, а първата международна рекордьорка на България в леката атлетика Благоева показа биографична книга.

Темата за здравословното хранене визира модерната кетонна диета, която е учредена на… мазнините.

Още няколко забавни материала за триумфите на българската атлетическа общественост като преизбирането на Добромир Карамаринов за първи вицепрезидент на Европейската атлетика, слагането на няколко нови национални върха и идното изграждане на най-модерната атлетическа база в Петрич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР