Новият британски щам на коронавируса е по-вирулентен, много хора се

...
Новият британски щам на коронавируса е по-вирулентен, много хора се
Коментари Харесай

Д-р Александър Оскар: Все повече хора се включват във ваксинационния процес

Новият английски вариант на ковид е по-вирулентен, доста хора се заразяват, само че по-малко доближават до болница. В момента сме в областта на догатките, уточни в БТВ „ Тази заран " доктор Александър Оскар от Александровска болница. Според нето от тук нататък с имунизирането на все по-голяма част от обществото, въздействието на COVID-19 ще понижава.

В Израел при над 540 000 имунизирани, съпоставени с над 540 000 неимунизирани, в групата на имунизираните няма нито един умрял и нито един пациент с тежко протичане на COVID-19, което удостоверява още веднъж изгодата от имунизирането, добави лекарят. За страдание към момента България е измежду страните на последно място в Европейски Съюз с най-малка част от обществото, която е склонна да се имунизира, а това е обезпокоително, означи той. Според него това е единственият метод да се преборим и да си създадем групов имунитет.

Все повече хора се включват във имунизационния развой, тъй че съм убеден, че броят на имунизирането през идващите месеци ще нарасне доста, означи доктор Оскар. Преди дни той беше бе почетен с медал „ За гражданска заслуга " - първа степен от президента Румен Радев.

Орденът за цивилен заслуги го одобрявам като отличие за Александровска болница - за напъните през всичките повече от 10 години да сме в интерес на българското общество, разяснява лекарят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР