Новият британски премиер Риши Сунак обмисля да замрази бюджета за

...
Новият британски премиер Риши Сунак обмисля да замрази бюджета за
Коментари Харесай

Сунак реже парите за чуждестранна помощ

Новият английски министър председател Риши Сунак обмисля да замрази бюджета за задгранична помощ на страната за още две години, заяви вестник " Телеграф ", базирайки се на свои източници, съобщи Ройтерс.

Разходите на Англия за задгранична помощ са избрани на 0,5% от националните доходи. Правителството понижи разноските си за задгранична помощ преди две години, защото страната беше изправена пред голям удар върху обществените финанси заради поради пандемията от ковид.

Сунак, който по това време беше министър на финансите, съобщи предходната година, че разноските за задгранична помощ би трябвало да се върнат до 0,7% от стопанската система до 2024-2025 година Според обявата в " Телеграф " обаче длъжностните лица обмислят да удължат периода на понижаване на разноските за задгранична помощ с още две години до 2026-2027 година

В информацията се добавя, че има опция за по-големи съкращения дружно с опция за обвързване на разноските за задгранична помощ с инфлацията за три години напред.

Публикацията се появява в миг, когато английското държавно управление изготвя редуциране на разноските и анулация на данъчни облекчения, защото възходящите разноски за ипотеки, храна и отоплението свиват бюджетите на доста семейства.

Британското министерство на финансите не отговори незабавно на питане за коментар, показва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР