Новият британски премиер Лиз Тръс заяви пред парламента, че е

...
Новият британски премиер Лиз Тръс заяви пред парламента, че е
Коментари Харесай

Лиз Тръс се обяви против данък върху свръхпечалбите на петролните и газови компании

Новият английски министър председател Лиз Тръс съобщи пред Народното събрание, че е срещу упования налог върху облагите на петролните и газовите компании. Вместо това тя избира понижаване на налозите за гарантиране растежа на стопанската система и ръководство на спираловидната рецесия с повишените разноски за живот.

Изправянето на Тръс пред Камарата на общините на английския парламент бе първото й такова в качеството на министър-председател.
Това, което ще направя като министър-председател, е предприемане на незабавни дейности за подкрепяне на хората с техните сметки за електрическа енергия. Но и ще осигуря нашето дълготрайно енергийно доставяне. Ще подхваща незабавни дейности, с цел да имаме по-ниски налози и напредък на стопанската система. И по този метод ще подсигурявам, че ще имаме позитивно бъдеще за нашата страна.
Лиз Тръс, министър председател на Англия

Тръс трябваше да се изправи против водача на опозицията Киър Стармър, който се усъмни във опциите на торите да се оправят с енергийната рецесия и високата инфлация. Според Стармър, работещите хора във Англия ще платят цената на неуспеха на държавното управление да таксува облагите на енергийните колоси.

Тръс даде обещание да поддържа Националната здравна работа на Англия, само че не даде детайлности по какъв начин има намерение да го направи.

Пресата на Острова писа, че министър председателят възнамерява да наложи таван върху сметките за електрическа енергия на битовите консуматори. Цената за данъкоплатците от тази стъпка може да доближи 100 милиарда паунда. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР