Новият британски премиер Лиз Тръс официално ще встъпи в длъжност

...
Новият британски премиер Лиз Тръс официално ще встъпи в длъжност
Коментари Харесай

Лиз Тръс официално става премиер на Великобритания

Новият английски министър председател Лиз Тръс публично ще встъпи в служба през днешния ден, откакто бъде утвърдена от кралица Елизабет Втора и тя ѝ разпореди да сформира ново държавно управление, съобщи БНР.

Тръс я чака решаването на сложни задания, свързани с рецесията с повишаването на живота, а за това е необходим мощен кабинет, означиха специалисти на Острова. Още нощес обаче министърът на вътрешните работи Прити Пател подаде оставка, тъй че погледите през идващите дни ще бъдат ориентирани също към хората, с които Тръс ще избра да работи и да ръководи.

В писмото си с оставката нощес до към момента настоящия министър председател Борис Джонсън Прити Пател показва, че е " неин изборът да служи на партията си от задните депутатски редици ". Тя отбелязва, че ще бъде извънредно значимо Лиз Тръс да поддържа всички аспекти на нейната политика за справяне с незаконната имиграция. Отдавна се твърди, че Лиз Тръс има подготвен човек за поста вътрешен министър. Това е основният прокурор Сюела Брейвърман, която също взе участие в напреварата за водач на торите и министър председател, а при отпаднето си поддържа Лиз Тръс.

Други съвсем сигурни назначения са Куази Куартенг за министър на финансите, който в този момент е министър на стопанската система, както и Джеймс Клевърли за министър на външните работи. Клевърли в този момент е министър на образованието.

В най-скоро време ще станат известни и другите министри, откакто Тръс получи благословията от кралицата да сформира новия кабинет.

Най-неотложната задача на Тръс е да помогне на семействата и на бизнеса с непрестанно покачващите се енергийни цени. Очаква се проект за това да бъде разгласен в четвъртък, а в това време в сряда ще бъде първата битка на Лиз Тръс в Камарата на общините с водача на опозиционата Лейбъристка партия Киър Стармър по време на постоянните въпроси към премиера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР