Новият британски финансов министър Саджид Джавид планира да обяви, че

...
Новият британски финансов министър Саджид Джавид планира да обяви, че
Коментари Харесай

Великобритания увеличава финансирането за подготовка на Брекзит без сделка

Новият английски финансов министър Саджид Джавид възнамерява да разгласи, че ще отпусне към 1 милиард паунда за финансиране на подготовката за Брекзит без съглашение, съобщи " Ройтерс ", цитирайки в. " Сънди телеграф ".

Джавид съобщи, че ще промени метода на финансовото министерство към Брекзит, започвайки с оповестяването на доста в допълнение финансиране, с цел да се подсигурява, че Лондон ще бъде подготвен да напусне Европейски Съюз на 31 октомври, без значение дали ще има подписана договорка. Допълнителното финансиране ще включва средства за огромна осведомителна акция за хората и бизнеса, откриването на 500 нови работни места в английската Гранична полиция и нова инфраструктура към пристанищата.

Поддръжници на излизането на Англия от Европейски Съюз упрекваха предшественика на Джавид Филип Хамънд, че не дава задоволително средства за подготовката за Брекзит без съглашение, напомня " Ройтерс ".

Премиерът Борис Джонсън сподели, че желае да преработи договорката за Брекзит, която Тереза Мей реализира с Европейски Съюз, също така съобщи, че е подготвен да изведе Англия от блока без договорка на 31 октомври, в случай че се наложи.

В събота Джонсън уточни, че Брекзит съставлява " голяма икономическа опция ", съобщи " Франс прес ". " Напускането на Европейски Съюз е голяма икономическа опция да създадем неща, каквито не са ни били разрешени в продължение на десетилетия ", сподели той в тирада в северозападния град Манчестър.

Джонсън отиде там, с цел да обещае нови вложения в районите, дали своят вот за овакантяване на Европейски Съюз на референдума през 2016 година. Той увери, че ще договаря по-активно за търговски съглашения и ще сътвори безмитни зони, с цел да подтиква стопанската система.

По думите му излизането от Европейски Съюз " не значи единствено, че Уестминстър ще си върне суверенитета от Европейски Съюз ", само че значи също по този начин, че обособените обитаеми места в Обединеното кралство ще получат " повече автономност ".

Запитан за договарянията за Брекзит, Джонсън сподели, че е подготвен да поеме ангажимент пред сътрудниците от Европейски Съюз, само че единствено в случай че защитната уговорка за ирландската граница бъде отстранена от съглашението, подписано от предшественичката му Тереза Мей.

Пред в. " Сънди таймс " Майкъл Гоув, който дава отговор за подготовката за възможен Брекзит без договорка, съобщи, че английското държавно управление не чака Европейски Съюз да подписа ново съглашение. " Ще напуснем Европейски Съюз на 31 октомври. Никакви " в случай че " -та, никакви " само че " -та. Без повече отсрочване. Брекзит се случва ", написа Гоув във в. " Сънди таймс ".

Междувременно опозиционната Лейбъристка партия се закани да направи всичко по силите си да предотврати излизане от Европейския съюз без договорка, съобщи " Ройтерс ".

" Ще създадем всичко, с цел да предотвратим излизане без договорка и всичко, с цел да попречим на това държавно управление ", съобщи водачът на партията Джереми Корбин пред телевизия " Скай нюз ". На въпрос за изгледите за привикване на избор на съмнение против държавното управление, Корбин отвърна, че ще изследва обстановката, когато Народното събрание възобнови работа през септември след лятната си почивка. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (623)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР