Новият автомобил на Ред Бул за сезон 2023 във Формула

...
Новият автомобил на Ред Бул за сезон 2023 във Формула
Коментари Харесай

Ред Бул RB19 допада и на двамата пилоти?

Новият автомобил на Ред Бул за сезон 2023 във Формула 1 – RB19, е подобаващ за стила на каране и на двамата водачи на отбора Макс Верстапен и Серхио Перес. Това разгласи преди началото на акцията този уикенд в Бахрейн съветникът на Ред Бул лекар Хелмут Марко.

Темата е значима за отбора, защото при започване на 2022 Перес стартира по-силно сезона, защото се приспособява по-успешно към RB18, само че в хода на годината измененията по колата и новият й баланс се оказаха доста повече по усета на Макс Верстапен, а мексиканецът по този начин и не съумя да си върне усета и скоростта, които имаше с ранната версия на автомобила.

Според Марко, случилото се предходната година е обвързвано с другите стилове на пилотиране, които имат Верстапен и Перес, само че в този момент този проблем е решен.
 Колко тъкмо е преимуществото на Ред Бул? Колко тъкмо е преимуществото на Ред Бул?
„ Разликата е, че Макс избира постоянна и предвидима предна част. При Чеко е малко по-различно, той избира държанието на цялата кола да е още по-предвидимо, освен предна част със съществено сцепление. Изглежда, че в този момент сме намерили решение, което ще разреши и на двамата водачи да осъществят мощните си страни ”, изясни лекар Марко пред Sky Германия.
 Ферари: Темпото на Ред Бул не ни тормози Ферари: Темпото на Ред Бул не ни тормози
Бившият водач предвижда, че разпределението на силите за началото на този сезон няма да е по-различно спрямо 2022 – в Топ 3 още веднъж ще са Ред Бул, Ферари и Мерцедес, само че съгласно него Астън Мартин може да се окаже изненадата на сезона.
 Ще продаде ли Ред Бул втория си тим във Формула 1? Ще продаде ли Ред Бул втория си тим във Формула 1?
„ Мисля, че Астън Мартин са създали най-голямата крачка напред. Но също по този начин мисля, че и Алпин може да сервира някоя изненада ”, добави лекар Марко.
 Новото Ферари е по-бързо на вършиме, само че по-бавно в завоите Новото Ферари е по-бързо на вършиме, само че по-бавно в завоите
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР