Новият американски собственик на Челси - Тод Боули, преди седмица

...
Новият американски собственик на Челси - Тод Боули, преди седмица
Коментари Харесай

„Мач на звездите“ във Висшата лига - защо да спираме само до тук?

Новият американски притежател на Челси - Тод Боули, преди седмица предложи да се провежда „ Мач на звездите “ във Висшата лига, както е в огромна част от американските спортове. The Times обаче предлага тази концепция да се разшири, като се предложи присъединяване и на останалите водещите шампионати.

Изданието е на мнение, че огромна част от елитните клубове са харесали концепцията, макар първичните публични настройки, че нещо сходно е неприложимо във футбола.

„ Това е концепция, която заслужава да ѝ се обърне внимание “, споделя президентът на футболната лига в Италия - Лоренцо Казини.

Това обаче връща загатна за пропадналата организация към Супер Лигата, където най-богатите клубове в Европа желаеха да предложат своя опция на Шампионската лига. УЕФА тогава се разпалва и провежда всичките си политически и обществени контакти, с цел да се разгласят срещу.

Теоретично обаче има много вероятни концепции за реализацията на един „ Турнир на звездите “. Биха могли да се взимат идеалните единайсеторки след края на всеки сезон или пък да се прави PR селекция измежду най-популярните футболисти, с цел да се притегли оптимално внимание.

Нашето мнение обаче остава отрицателно с оглед обстоятелството, че към този момент имаме прекомерно доста футбол на ежедневна база. Дните без мачове в една календарна година се броят на пръсти, а това води неизбежно да спад в интереса и ликвидиране на интригата. Все по-често и самите футболисти страдат от тежки травми и по този начин рядко имаме опция да забележим състезание сред в действителност най-хубавите спортисти за огромните шампионати.

Ще е забавно въпреки всичко да забележим дали тази тематика ще претърпи развиване в околните месеци и години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР