Новите високи цени на електроенергията и спиране на газта от

...
Новите високи цени на електроенергията и спиране на газта от
Коментари Харесай

Добри Митрев: От вчера компенсации за тока няма, готвим се за протести

Новите високи цени на електрическата енергия и прекъсване на газта от Русия разяснява в " Тази заран " по БТВ Добри Митрев, ръководител на УС само че БСК:

" От през вчерашния ден обезщетения за тока няма, готвим се за митинги. Нямаме никакви гаранции, имахме среща с премиера, с министъра на стопанската система и енергетиката, дадоха обещание да основат работна група и да търсим резистентен механизъм за реагиране на цените на силата. Уговорката беше до 30-ти април.

От през вчерашния ден обезщетения за електрическата сила няма. За това ние се готвим за протестни дейности, в случай че българското държавно управление не осъзнае голямата си отговорност в една такава обстановка. С природен газ при високи цени на електрическата сила, при високи цени на горивата, при вериги на доставка, при скъпи първични материали и материали, ние ще рухнем като стопанска система.

В пъти по-малко страната е компенсирала цената на електрическата сила. Могат ли предприятията да минат на ток?! Някои сигуно да, само че те ще бъдат малко. Самите технологии не разрешават заместването на природния газ с различен източник. Една денонощна пещ няма да има възобновяване на производството. Със прекъсването на газа за цех " Кристал " преди години, той  приключи. 

Никой от нас не желае да заплащаме в рубли, имаме си настоящ контракт и той е в долари с Газпром. За нас е значимо да получаваме природен газ на налична цена. Ангажимент на държавното управление е да обезпечи условия. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР