Новите устройства се предлагат с дисплеи с висока честота на

...
Новите устройства се предлагат с дисплеи с висока честота на
Коментари Харесай

Acer представи новите модели лаптопи Swift Edge 16 и Predator Triton 16, както и нов рутер

Новите устройства се оферират с екрани с висока периодичност на освежаване, мощни вътрешни съставни елементи, уебкамери с резолюция 1440p и още..

Емил Василев преди 20 секунди 4 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 9:52 | 25.05.2023

Излезе огромното възобновяване Moment 3 за Оценка за съвместимост Windows 11 версия 22H2: нововъведения и промени

IT НовиниДаниел Маринов - 19:18 | 25.05.2023

Биохакерът, който харчи $2 млн. на година, с цел да е на 18, си прелива кръв от своя наследник

IT НовиниСветлин Желев - 23:58 | 25.05.2023

Българите от Dronamics демонстрираха първия полет на своя товарен дрон

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Международното изложение за осведомителни технологии Computex 2023 ще стартира едвам идната седмица, само че това не пречи на компании като Acer да афишират най-новите си артикули авансово. Първият от тях е по-евтиният преносим компютър Swift Edge 16, който е първенецът на компанията по специфичност и лекост със шаси от магнезиева сплав. Вторият е нов геймърски преносим компютър Predator Triton 16, който включва най-новия хардуер от Intel и Nvidia и е относително тъничък, като може да мине и за работен преносим компютър. И най-после, компанията показа и нов WiFi mesh рутер за хората, които са загрижени за сигурността си в онлайн пространството.

Новият Acer Swift Edge 16 е оборудван с OLED екран със съответствие на страните 16:10, цялостно покритие на цветовете DCI-P3 и пикова бляскавост от 500 нита. Този път Acer е употребила панел с малко по-ниска резолюция – 3200 х 2000 пиксела по отношение на 3840 х 2400 пиксела при остарелия модел.

Въпреки това новият екран има периодичност на освежаване до 120 Hz, което си заслужава компромиса с разграничителната дарба и живота на батерията, защото това е по-добре за очите ви. Acer твърди, че ще можете да разчитате на батерията за към 8 часа работа, което значи, че преносимият компютър би трябвало да може да издържи един цялостен характерен работен ден, когато не е включен към електрическата мрежа.

Устройството се зарежда от мобиленият процесор Ryzen 7 7840U – 8 ядра (16 нишки), за който AMD твърди, че може да надмине както Core i7-1360P на Intel, по този начин и чипсета Apple M2 при разнообразни работни натоварвания. Ryzen 7840U в Acer Swift Edge 16 е комбиниран с до 32 гигабайта двуканална LPDDR5 RAM памет и до 2 TB PCIe NVMe памет за предпазване. Вграденият графичен процесор, основан на RDNA3, би трябвало да устоя някои леки игри, защото всъщност е същият като iGPU Ryzen Z1, който се намира в портативната гейминг подпора на компанията Asus ROG Ally.

Процесорът Ryzen, който зарежда новото устройство, разполага и с изкуствен интелект, който може да се употребява от съчетаем програмен продукт за обезпечаване на спомагателна функционалност, като да вземем за пример Windows Studio Effects за възстановяване на качеството на видеоразговорите. Говорейки за видеоразговори, този преносим компютър е екипиран с уебкамера с резолюция 1440p, което е рядко срещана характерност.

Що се отнася до това по кое време ще можете да се сдобиете със Swift Edge 16, от Acer споделят, че възнамеряват да доставят първите бройки през юли. Цените стартират от 1199,99 евро за Европейски Съюз. Това е удивително понижение по отношение на цената на модела от предходната година.

Вторият значим анонс от Acer е новият Predator Triton 16, който ще размени Triton 300 SE 16. Като изключим по-доброто название, устройството е оборудвано с процесор Intel Core i9-13900H и видеокарта RTX 4070 Laptop на Nvidia. Машината може да бъде конфигурирана с до 32 гигабайта DDR4 RAM и до два 2-терабайтови M.2 SSD диска, което би трябвало да е от изгода за актуалните AAA игри, които са известни с това, че изискват доста систематична памет за предпазване.

Говорейки за игри, това устройство не наподобява на характерен геймърски преносим компютър, до момента в който не забележите RGB клавиатурата му. От Acer споделят, че дизайнът е подобен съзнателно, защото тънкото и минималистично сребристо шаси ще помогне на Predator Triton 16 да се впише в работна среда, където разсейващите фактори би трябвало да бъдат сведени до най-малко.

Въпреки това този преносим компютър има всичко, от което геймърите ще се нуждаят – 16-инчов IPS екран с резолюция 2560 x 1600, оптималната бляскавост от 500 нита, оптималната периодичност на освежаване от 240 Hz, технология G-Sync и мощни вътрешни съставни елементи, които се управляват от решение за изстудяване с два вентилатора, употребяващо вентилаторите AeroBlade на Acer. Компанията даже употребява течен метал върху процесора, с цел да усъвършенства термичната успеваемост, което е положително допълнение към цялостната настройка.

Тези от вас, които се интересуват от закупуването на Predator Triton 16, ще могат да го създадат от септември нататък. Цените стартират от 2299 евро за Европейски Съюз, а Acer дава и бонус от 1 месец Xbox Game Pass Ultimate, с цел да подслади договорката.

Освен двата нови преносимия компютър, бе разгласен и нов трилентов mesh Wi-Fi рутер, наименуван Acer Connect Vero W6M. Това е първият екологичен Wi-Fi 6E рутер на компанията, който употребява рециклирани пластмаси и е усъвършенстван за ниска консумация на сила. Това е и първото устройство, което дава отговор на новите стандарти за киберсигурност на Европейски Съюз.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР