Новите три ваксинационни пункта - в мол Парадайс (ниво 0,

...
Новите три ваксинационни пункта - в мол Парадайс (ниво 0,
Коментари Харесай

Стотици се ваксинираха в моловете

Новите три имунизационни пункта - в мол " Парадайс " (ниво 0, Северен вход), мол " Сердика " (ниво 0 до потребителски асансьори) и " Ринг мол " (на паркинга до Икеа) бяха открити през днешния ден в 13.00 часа и към този момент одобряват първите искащи да се ваксинират против COVID-19. С тях местата за имунизация през уикенда в София към този момент станаха осем, оповестяват от пресцентъра на Столичната община.

Решението за отваряне на имунизационни пунктове в моловете е било взето по самодейност на шефовете на комерсиалните центрове, след среща с кмета на София Йорданка Фандъкова предходната седмица.

Работното време на имунизационните пунктове е съобразено с интензивността на посетителския поток в моловете - от 13.00 до 18.00 часа.

Столичната община и СРЗИ обезпечават лекарски екипи и ваксини, както и на останалите пет мобилни пункта в Южния парк, Северния парк, Борисовата градина, парк " Дружба " и в кв. Красна поляна.

Въпреки дъждовното време, през днешния ден до обед в пунктовете в парковете са се ваксинирали общо 326 души. Някои от хората си слагат в тези пунктове към този момент втора доза от определената от тях иРНК ваксина и получават европейския документ, с който могат да пътуват умерено в множеството европейски страни. Сертификати на място получават и хората, предпочели еднодозавата ваксина на " Янсен ". Работното време в пунктовете в парковете през днешния ден и на следващия ден е от 9.00 до 16.00 часа.

През първите три уикенда, в които работят мобилните кабинети в парковете, в тях са се ваксинирали над 3200 души, осведомят от Столичната община.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР