Новите такси за туристите, които влизат в сила от началото

...
Новите такси за туристите, които влизат в сила от началото
Коментари Харесай

Скъпите хотели в Гърция поемат новите такси за туристите

Новите такси за туристите, които влизат в действие от началото на идната година, ще бъдат поети от скъпите хотели в Гърция.
Решението е взето за да бъде предотвратен отливът на клиенти. Хотелиерите признават обаче, че рано или късно ще се наложи да компенсират тези загуби с промяна на цените за настаняване. Същевременно по този метод повишаването на услугите няма да бъде внезапно и гостите на хотелите няма да го виждат.
На 1 януари 2018 година в Гърция влиза в действие нов закон, който планува още от идващото лято туристите да бъдат таксувани в допълнение за престоя си в курортите. При това данъкът ще бъде събиран както от проведени групи, по този начин и от пътешественици, които сами възнамеряват почивката си. Размерът на курортната такса ще зависи от категорията на обекта на настаняването и ще коства сред 0,25 евро до четири евро за нощувка на стая, съобщи Фокус.
Първоначално гръцките управляващи възнамеряваха данъкът да бъде събиран целогодишно, само че след митинги от страна на хотелиерите в страната Атина преразгледа решението си и ограничи периода на събирането на спомагателната курортна такса до интервала на мощния летен сезон - месеците юли и август.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР