Новите табла за скорост в София отчитат фрапиращи резултати само

...
Новите табла за скорост в София отчитат фрапиращи резултати само
Коментари Харесай

Радарните табла в София засекли над 150 коли с над 200 км/ч, рекордьорът профучал с 240

Новите табла за скорост в София регистрират фрапиращи резултати единствено няколко месеца, откакто бяха сложени. Рекордьор е автомобил, профучал с 240 км/ч, а над 100 леки коли са засечени да се движат с повече от 200 км/ч., заяви bTV, като се базира на данни от столичната Пътна полиция.

32 радарни табла бяха ситуирани на разнообразни точки по съществени булеварди в София след злополуката, провокирана на 5 юли м.г на бул. " Черни връх " от някогашния футболист Георги Семерджиев, при която починаха две млади дами.

Засега таблата събират единствено статистически данни - макар че демонстрират нарушавания, от тях няма да последват наказания. 

Шофирането с 240 км/час е засечено на Околовръстното шосе - в сектора сред " Самоковско шосе " и " Младост 4 ". Таблото там е отчело още над 108 000 нарушавания. Водач на лек автомобил пък е " прелетял " през светофара на Околовръстния път при Казичене със скорост от 216 км/час.

Само 5 от таблата са записали близо 500 000 хиляди нарушавания. 

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който предложи пакета от 20 съответни ограничения за възстановяване на пътната сигурност в града, който бе единомислещо признат и
Всичко за Вашата сватба
част от който са таблата, разяснява, че те са мобилни.

" Демонтират се елементарно и след месец - месец и половина ще бъдат сложени на други кръстовища. За страдание общината няма никакви пълномощия за нарушаванията на пътя. Изпращаме ги на КАТ, с цел да могат да провеждат инспекции. Статистиката е фрапираща, не чаках толкоз неприятни резултати. За страдание нищо не се е трансформирало в държанието на дребната група водач, които нарушават разпоредбите. Регистрирани са трима, които карат с 240 км/час, а над 150 водачи карат с над 200 км/ч. Това е безумство, което би трябвало да спре ", категоричен бе Георгиев. 

Той посочи, че групата на ГЕРБ-СДС в общинския съвет внася законопроект, с цел да може КАТ да глобява нарушителите, открити посредством камери. Апелът е той да бъде подсилен, с цел да може да се промени контролът по пътищата.

" До през вчерашния ден нямахме табла и нямаше информация. Днес имаме такава и виждаме какъв брой огромен е казусът. Общината разполага с 600 камери. Трябва да спрем убийците на пътя ", уточни още Георги Георгиев и посочи, че се подхващат и други ограничения като осветяване на пешеходни пътеки и слагане на пешеходни острови. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg