Новите стъпки на страните от Г-7 за ограничаване на продажбите

...
Новите стъпки на страните от Г-7 за ограничаване на продажбите
Коментари Харесай

САЩ заявиха, че таванът на цената на руския петрол няма да бъде насочен и към ОПЕК

Новите стъпки на страните от Г-7 за ограничение на продажбите на съветски нефт на наложена ниска цена няма да бъдат приложени по отношение на производителите от ОПЕК, чиито проекти за понижаване на добива провокираха раздразнението на страните потребителки, съобщи пред Reuters чиновник на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Вашингтон е съобщил това на представителите на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), с цел да ги увери в рестриктивните мерки на проектите си, добави служителят.

Коментарите биха могли да допринесат за облекчение на разногласието сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия, най-големия експортьор на нефт и в действителност водач на ОПЕК, поради това, което Вашингтон счита за съдействие с Русия за отнемане на пазарите от доставки в миг, когато се обрисува световна криза.

Напрежението сред страните потребителки, като Съединени американски щати, и производителите на нефт във връзка с политиката за рандеман се ускори, като източници на Reuters обявиха, че гневът на ОПЕК по отношение на проекта за ограничение на цените е измежду аргументите за решението за понижаване на добива.

Миналата седмица ОПЕК+, който сплотява блока на производителите със съдружници, в това число Русия, разгласи, че ще понижи производството с 2 млн. барела дневно, с цел да балансира пазарите и да потисне неустойчивостта.

Саудитска Арабия съобщи, че действителното понижение евентуално ще бъде с към 1 млн. барела на ден, защото няколко членове на ОПЕК изпитват усложнения да изпълнят съществуващите си индустриални цели.

Белият дом уточни, че анализът на Съединените щати демонстрира, че съкращението е можело да се изчака до идната среща на ОПЕК, след междинните избори в Съединени американски щати през ноември.

Миналата седмица Съединените щати обявиха, че понижението в добива ще усили приходите на Русия и допуснаха, че то е било замислено по политически аргументи от Саудитска Арабия, която в неделя отхвърли да поддържа Москва в нейната инвазия в Украйна.

Ограничението на цените, планувано за 5 декември, е предопределено особено за справяне с нашествието на Русия в Украйна и няма да бъде пренесено върху други производители, добави служителят, защото техните дейности за ограничение на добива водят до повишение на цените.

Новите наказания също по този начин не са сигнал за началото на картел на купувачите, който да противодейства на въздействието на политиките на ОПЕК върху петролния пазар, сподели още служителят.

Базираната в Париж група на Международната организация по енергетика, в която членуват държави-потребители, съобщи предходната седмица, че съкращаването на добива от страна на ОПЕК+ е довело до повишение на цените и може да тласне международната стопанска система към криза.

Служителят на Министерството на финансите на Съединени американски щати обаче счита, че въздействието на съкращението върху цените е едва, като споделя, че с цел да се провокира криза, може да е нужен ценови скок от 30-40 $ или редуциране на добива 10 пъти по-голямо от действителното редуциране на добива на ОПЕК+ с към 900 000 барела на ден.

Г-7 желае да лиши Москва от военни доходи, само че се стреми да избегне световен потрес в доставките, който би могъл да увеличи цените и да засегне личните им жители, защото страховете от световна криза се задълбочават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР