Новите стандарти ще имат за цел да засилят защитата срещу

...
Новите стандарти ще имат за цел да засилят защитата срещу
Коментари Харесай

Google обявява война на спама и фишинга като променя правилата за изпращане на имейли в Gmail

Новите стандарти ще имат за цел да засилят отбраната против спама и фишинга...

Емил Василев 16:46 | 02.04.2024 2 Сподели

Най-четени

НаукаЕмил Василев - 15:53 | 31.03.2024

Стъпка в бъдещето: Австралийски учени първи сътвориха високотемпературен квантов процесор

АвтомобилиДаниел Десподов - 10:31 | 01.04.2024

По-иновативно няма по какъв начин да бъде: Tesla се отхвърля от обичайния конвейер, с цел да създава електромобил за 25 хиляди $

ПрепоръчаноЕмил Василев - 17:05 | 29.03.2024

iOS 18 ще бъде „ най-голямата “ актуализация в историята на iPhone: ето какво да очаквате от нея

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Гугъл подхваща нови стъпки за по-добра отбрана на потребителите на Gmail от спам и фишинг офанзиви, като стяга условията си към подателите на всеобщи известия. Наскоро компанията стартира автоматизирано да блокира имейли от податели, които не дават отговор на нови, по-строги критерии за отбрана от спам и не употребяват наложителна автентификация на известията.

За тези, които изпращат повече от 5000 имейла на ден до имейли в Gmail, ще се изисква да съблюдават следните нововъведения:

Да настроят засвидетелствуване на имейли посредством SPF/DKIM и DMARC за своите домейни; Да употребяват TLS връзка за изпращане на имейли; Да заобикалят изпращането на нежелани имейли Да дават алтернатива за отписване с едно кликване и да обработват поръчките за отписване в границите на 2 дни; Да подсигуряват, че „ процентът на попаденията на спам “ в Postmaster Tools не надвишава 0,1 %; Да поддържат равнището на спам под 0,3 %; Да не се показват за друго лице в полето „ От кого “.

Неспазването на тези нови условия може да докара до проблеми с изпращането на имейли. Това включва отхвърлянето им или автоматизирано им изпращане в спам досиетата на получателите. Гугъл предизвестява, че от този месец последователно ще отхвърля трафика, който не дава отговор на условията. Компанията приканва подателите да употребяват краткотрайния интервал, с цел да създадат нужните промени и да реализират сходство с новите условия.

От юни Гугъл възнамерява да ползва посочените условия по-строго, изключително за домейни, употребявани за всеобщо изпращане на писма от 1 януари 2024 година. Както беше посочено при оповестяването на новите насоки, изкуственият разсъдък оказва помощ на компанията да блокира близо 15 милиарда нежелани имейла всеки ден, като предотвратява над 99,9% от спама, опитите за фишинг и заразяването със злотворен програмен продукт.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР