Новите собственици на Нюкасъл обмислят идеята да продадат правата за

...
Новите собственици на Нюкасъл обмислят идеята да продадат правата за
Коментари Харесай

В Нюкасъл измислиха как да вдигнат сумите за трансфери без да нарушат финансовия феърплей

Новите притежатели на Нюкасъл обмислят концепцията да продадат правата за името на „ Сейнт Джеймсис Парк “ и по този метод клубът да усили приходите си, което вследствие ще му даде опция и да похарчи повече пари за прехвърляния, съобразявайки се с разпоредбите за финансов феърплей.

„ Daily Mail “ твърди, че това ще се случи обаче единствено със единодушието на почитателите на „ свраките “. Идеята е в името да продължи да участва и „ Сейнт Джеймсис Парк “, даже да има ребрандиране.

С днешна дата изчисленията демонстрират, че в първите три сезона клубът може да си разреши да похарчи единствено към 200 милиона паунда, с цел да влезе в границите на финансовия феърплей. Собствениците ще се опитат да вдигнат тази сума със упомената мярка.

По същото време се твърди, че клубът скоро ще бъде омекотен във връзка с краткотрайното заледяване на подписването на спонсорски контракти с компании, директно свързани със притежателите на клубове. Тази възбрана бе гласувана от 18 от 20-те клуба във Висшата лига на среща в понеделник.

В Нюкасъл са уверени, че това решение е нелегално и то няма да съставлява опасност за техните дълготрайни търговски благоприятни условия.

Newcastle's Saudi-led owners will consider plans to sell naming rights to St James’ Park - but would only do so with consent of supporters. Also understand any such deal would keep the name St James’ Park in some capacity
— Craig Hope (@CraigHope_DM)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР