Новите смартфони Pixel ще конкурират високия клас устройства на Apple

...
Новите смартфони Pixel ще конкурират високия клас устройства на Apple
Коментари Харесай

Google вгражда собствен процесор в смартфоните Pixel


Новите смарт телефони Pixel ще конкурират високия клас устройства на Apple и Samsung
(снимка: Google)

Гугъл разгласи, че ще създава собствен личен процесор за смарт телефони. Чипът Гугъл Tensor ще залегне в основата на новите телефони Pixel 6 и Pixel 6 Pro, предстоящи на пазара тази есен.

С този ход компанията ще загърби досегашния снабдител Qualcomm. По-рано и Apple реши да употребява свои лични процесори в новите си компютри вместо чипове на Intel, напомня.

Наред с това, сходно на Apple, Гугъл ще употребява. Процесорите Arm имат по-ниска мощ и се употребяват в цялата промишленост за мобилни устройства – от телефони до таблети и преносими компютри.
още по тематиката
Междувременно, Qualcomm съобщи, от своя страна, че ще продължи да работи в тясно съдействие с Гугъл по актуалните и бъдещите артикули, основани на платформата Snapdragon.

Гугъл Tensor ще зарежда водещите модели телефони на огромната интернет компания, които се чака да излязат на пазара през октомври. Гугъл ще конкурира непосредствено Apple и Samsung във високия клас смарт телефони.

Името Гугъл Tensor е жест към процесорното звено на Гугъл, което носи същото име и се употребява от компанията за облачни калкулации. Става дума за, за която Гугъл споделя, че „ ще предложи огромни усъвършенствания в обработката на фотоси и видео посредством телефоните, наред с функционалности като преобразяване на глас в тирада и превод ”.

Технологията включва специфичен процесор за приложения с изкуствен интелект. Вграждането на Tensor ще разреши на елементарно да обработват повече информация локално, вместо да изпращат данните в облака.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР