Новите смартфони на Huawei са предизвикателство към Apple(снимка: Huawei) Huawei пусна

...
Новите смартфони на Huawei са предизвикателство към Apple(снимка: Huawei)
Huawei пусна
Коментари Харесай

Huawei предизвиква Apple с нов смартфон Pura 70


Новите смарт телефони на Huawei са предизвикателство към Apple
(снимка: Huawei)

Huawei пусна нова гама смарт телефони в опит да продължи възраждането си в Китай и да провокира още по-силно Apple на локалния пазар. Китайският софтуерен колос нападна със серията Pura 70, която заменя “P ” устройствата, които са на пазара от 2012 година

Миналата година Huawei “тихо ” пусна смарт телефона Mate 60 с чип от висок клас. Това породи опасения във Вашингтон, защото Съединени американски щати постановиха наказания през последните няколко години, които целяха да попречат на Huawei да получи достъп до напреднали технологии.

Санкциите, почнали през 2019 година, съвсем унищожиха бизнеса със смарт телефони на Huawei. Сега компанията се пробва да се върне в играта, отбелязва CNBC. Доставките на смарт телефони Huawei са нарастнали в Китай с 64% на годишна база през първите шест седмици на 2024 година, съгласно Counterpoint Research, до момента в който продажбите на iPhone са паднали с 24% за същия интервал.

Новите телефони на Huawei са предизвикателство към Apple, която е преобладаващата задгранична марка на пазара за смарт телефони в Китай. Серията Pura 70 включва четири устройства – Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro Plus и Pura 70 Ultra на цени надлежно 5499 юана, 6499 юана, 7999 юана и 9999 юана. За съпоставяне, iPhone 15 стартира от 5999 юана, до момента в който iPhone 15 Pro Max коства 9999. Така Huawei непосредствено провокира Apple в същите ценови категории.

Всички модели Pura 70 са оборудвани с камери, които имат по три лещи
(снимка: Huawei)

Huawei е напълнила новите смарт телефони с премиум функционалности. Гърбът има текстурирано покритие, до момента в който Ultra версията предлага 6,8-инчов екран. Всички нови модели са оборудвани с камери, които имат по три лещи и оферират функционалности като мащабиране на дълги дистанции и опция за снимане на изображения на обекти, движещи се с висока скорост.
още по темата
Серията Pura 70 работи с HarmonyOS 4.2, личната операционна система на Huawei, която компанията пусна за първи път през 2019 година, откакто глобите на Съединени американски щати я лишиха от Android на Гугъл.

Huawei не разкрива какъв чип употребява в новите смарт телефони, само че предходната година се заприказва за пробив на компанията в полупроводниците. Няколко блогъри в китайските обществени медии допускат, че Pura 70 употребява процесор Kirin 9010, планиран от Huawei, само че това не е доказано от самостоятелни източници.

Според неофициални информации, Kirin 9010 ще бъде ъпгрейд на Kirin 9000s, за който се твърди, че е бил употребен в Mate 60 от предходната година. 
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР