Новите случаи на заразени с коронавирус в Австрия са постоянно

...
Новите случаи на заразени с коронавирус в Австрия са постоянно
Коментари Харесай

Курц: Под 100 случая на коронавирус на ден са успех

Новите случаи на инфектирани с ковид в Австрия са непрекъснато под 100 дневно, похвали се канцлерът Себастиан Курц, който попадна във фокуса на скандал поради съзнателно всяване на суматоха. Днес канцлерът отбрани държанието си, предава БНР.
От протокол от съвещание на спешния щаб в средата на март излиза наяве, че държавното управление във Виена умишлено е насаждало боязън, тъй като австрийците не са приемали предизвестията за новия ковид съществено. „ Надвиснали рискове не се замитат под килима, а се споделят “, безапелационен е Курц.
„ Правилно беше да изострим чувствителността на хората. Резултатите удостоверяват, че сме били прави - популярност Богу, с помощта на рестрикциите и на жителите не позволихме у нас да се повтори обстановката в Италия и се оправяме доста по-добре от доста други европейски страни “, похвали се канцлерът. А заместникът му Вернер Коглер от Зелените, съдружен сътрудник на консерваторите на Курц, напомни:
„ Към оня миг в Австрия към момента не знаехме, че военни конвои карат ковчези от Бергамо на юг, тъй като в Ломбардия към този момент нямаше място. Това не са митове. Това е истината “.
Канцлерът и вицеканцлерът показаха през днешния ден детайлностите на „ втората фаза “ от ръководството на рецесията - поетапното отваряне на стопанската система въз основа на ненарастващ брой инфекции в страната.
„ Започваме възобновяване на Австрия след трагични ограничавания и загуби. Става дума за три равнища - облекчение на обстановката за хората и за бизнеса за основаване на работни места, и основаване на условия за нови вложения “, изясни Коглер, а Курц отбрани решението на Австрия да подписа двустранни спогодби със прилежащите си страни за отваряне на туристическия бизнес.
„ Целта би трябвало да бъде да се предпазим от болестта и да ограничим броя на болните, само че и да си върнем свободите. А това включва опцията свободно да пътуваме в страни, които подсигуряват сигурност “, съобщи Себастиан Курц.
Вижте още:
Себастиан Курц насаждал боязън у австрийците, тъй като не приемали съществено коронавируса
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР